• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cinsel tacize uğrayan bayan Müslümanmış!
18 Mayıs 2011 Çarşamba 15:52

Cinsel tacize uğrayan bayan Müslümanmış!

Cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, intihar etme ihtimaline karşı özel önlemlerle izlendiği bildirildi.

Cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, intihar etme ihtimaline karşı özel önlemlerle izlendiği bildirildi. Olayın mağduru kadının Gineli bir Müslüman olduğu ve IMF Başkanı'nı tanımadığı öğrenildi.

Kahn'ın tutulduğu hapishane
New York'taki Rikers Island cezaevinde gardiyanların, eski bankacı ve diplomat 62 yaşındaki IMF Başkanı'na, cezaevinin bir kanadını ayırdığı, geceleri nefes almayı kesmesi olasılığına karşı tıbbi cihaz bulundurduğu ve Strauss-Kahn'ı kendisini öldürmediğinden emin olmak için 24 saat boyunca izlediği belirtildi.
Islah Dairesi'nin sözcüsü Stephen Morello, Dominique Strauss-Kahn'ın yattığı kanatta 14 hücrenin bulunduğunu, normalde kızamık ve verem gibi hastalıklara yakalanan mahkumlar için ayrılan bu bölümde şu anda Strauss-Kahn'dan başka kimsenin kalmadığını söyledi.
Morello, tutuklu olduğu için cezaevi üniforması giymesi gerekmeyen Strauss-Kahn'a, kaldığı kanatta dolaşması için zaman zaman hücresinden ayrılmasına izin verileceğini, her gün bir saatliğine dışarı çıkabileceğini, bu durumda diğer mahkumlarla karşılaştırılmayacağını ve kendisine gardiyanların eşlik edeceğini sözlerine ekledi.

KİMLİĞİNİ BİLMİYORMUŞ
Sofitel otelinin 32 yaşındaki çalışanının avukatı Jeffrey Shapiro, müvekkilinin 15 yaşında bir kız çocuğu olan dul bir kadın olduğunu, yaklaşık 7 yıl önce Batı Afrika ülkesi Gine'den New York'a taşındıklarını söyledi. 
Shapiro, müvekkilinin, olaydan önce Dominique Strauss-Kahn'ın kim olduğu hakkında hiçbir fikrinin olmadığını, pazar günü bir arkadaşından Strauss-Kahn'ın kimliğini öğrendiğini kaydetti.
Müvekkilinin ABD vatandaşı olmadığına, bu ülkede çalışma vizesinin bulunduğuna, eğitim seviyesinin ve deneyiminin sınırlı olduğuna dikkati çeken Shapiro, kadının saldırıya uğradığı odadan kaçtıktan sonra olayı güvenliğe bildirdiğini, New York polisinin olay yerine çağrıldığını, burada incelemelerde bulunduğunu ve kadını sorguladığını kaydetti.

KURBAN İYİ BİR MÜSLÜMANMIŞ
Bu arada, Strauss-Kahn'ı cinsel saldırıyla suçlayan 32 yaşındaki genç kadının ağabeyi olarak tanıtan bir kişi, kızkardeşinin başına gelenin ardından sürekli ağladığını ve ona bir avukat bulması için yardım ettiğini söyledi.
Harlem bölgesinde küçük bir lokanta işleten Gine kökenli adam, bir kızı bulunan kızkardeşinin iyi bir Müslüman olduğunu belirterek, genç kadının saçlarını kapayan bir örtü kullandığını kaydetti.
Anlattıkları New York polisi ve Sofitel otelinin açıklamalarındaki unsurlarla örtüşen 42 yaşındaki adam, çok iyi Fransızca konuşan kızkardeşinin olup bitenleri geçen cumartesi kendisine telefonla anlatırken hıçkırıklara boğulduğunu ve onu şimdiye kadar onu hiç böyle görmediğini söyledi.
Amerikan yasalarına uygun olarak, polis kadının kimliğini açıklamadı ve polis merkezine gelişi sırasında yüzünü örttü.

25 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR
Strauss-Kahn, cinsel saldırıdan suçlu bulunması halinde 25 yıla kadar hapse mahkum olacak.
Kefalet talebi reddedilerek tutukluluğunun devamına karar verilen IMF Başkanı Dominique Strauss-Khan, 6 ayrı suçla itham ediliyor.
Manhattan Ceza Mahkemesi'nde Strauss-Kahn'a yöneltilen suçlar şunlar: Cinsel eylem suçu (2 kez), tecavüze yeltenme, cinsel istismar, isteği dışında bir kişiyi zorla alıkoyma, zor kullanmadan cinsi temasta bulunmak, taciz amacıyla bir kişinin mahrem yerlerine dokunmak
Savcılar, Strauss-Kahn'ın daha önce benzeri bir saldırıda bulunup bulunmadığını da araştırıyor.

FRANSIZLAR KOMPLO OLDUĞUNA İNANIYOR
BFM-TV, RMC ve 20 Dakika gibi medya kuruluşları tarafından yapılan bir araştırma, Fransızların yüzde 57'sinin, New York'ta bir otel çalışanına cinsel taciz ve tecavüz etmeye yeltenmekle suçlanan IMF Başkanının komploya kurban gittiğini düşündüğünü ortaya koydu.
Araştırmaya göre, daha düne kadar 2012'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favorilerinden olan Fransız Sosyalist Başkanın yaşadıklarının komploya olmadığını düşünenlerin oranını ise yüzde 32. 
Strauss-Kahn'ın Sosyalist yandaşlarının yüzde 70'inin komploya inandığını ortaya koyan araştırma, yüzde 23'ünün ise buna inanmadığını gösteriyor.

IMF TEMAS KURACAK
WASHINGTON - ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, cezaevindeki IMF Başkanı Strauss-Kahn'ın, "IMF'yi yönetecek bir pozisyonda olmadığının açık olduğunu" söyledi.
Geithner, New York'ta katıldığı bir programda IMF'nin yönetim boşluğu konusunda ne yapması gerektiğine dair bir soruyu yanıtlarken, "IMF İcra Kurulu'nun, geçici bir süreliğine başkanlık görevini yürütmesi için birini resmi olarak görevlendirmesi önem taşıyor" diye konuştu.
ABD'nin, IMF'deki en yüksek oy gücüne sahip ülke olarak, IMF'ye kimin başkanlık edeceğini belirlemede önemli bir etkisinin olacağı düşünülüyor.

IMF İCRA KURULU, STRAUSS-KAHN İLE TEMASA GEÇMEYİ PLANLIYOR
Reuters'ın haberine göre, IMF İcra Kurulu'ndan isminin açıklanmasını istemeyen iki kaynak, Kurul'un, Strauss-Kahn'dan başkanlık görevine devam etme niyetinde olup olmadığına ilişkin görüşlerini almak amacıyla kendisiyle temas kurmayı planladığını belirtti.
Strauss-Kahn'ın özel avukatı Bill Taylor da "Strauss-Kahn'ın IMF'deki statüsüne dair meseleyi biliyorum, ancak bu konunun, davada daha fazla netliğe ulaşılana kadar beklemede kalacağını umuyorum" diye konuştu.

BEYAZ SARAY DANIŞMANI LIPTON DÜŞÜNÜLÜYOR
Öte yandan Reuters'ın bir başka haberinde, ABD'nin, John Lipsky'den boşalacak IMF Birinci Başkan Yardımcılığı görevine geçecek isim konusunda, Beyaz Saray danışmanı David Lipton'ı düşündüğü belirtildi.
IMF'de bugüne kadar yürütülen geleneklere göre, kuruma her zaman bir Avrupalı başkanlık ederken, ABD ise, birinci başkan yardımcısını seçiyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA