• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çinde kuş gribi yayılıyor
03 Nisan 2013 Çarşamba 10:52

Çin'de kuş gribi yayılıyor

Çin'de kuş gribinin bir türü olan H7N9 virüsünün bulaştığı kişi sayısının 7'ye yükseldiği bildirildi.
Çin Ulusal Aile Planlaması Komitesi, ülkede ilk kez görülen ve kuş gribinin bir türü olan H7N9 virüsüne 4 kişide daha rastlandığını belirtti.
Şanghay'da geçen pazar, kuş gribi teşhisi konulan iki kişi hayatını kaybetmişti. Şanghay'ın batısındaki Anhui eyaletinde de grip teşhisi konulan 35 yaşındaki kadının tedavi altında olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.
Tüm vakaların Şanghay kenti ve civarında olması, virüsün kaynağının kısa süre önce Huangpu nehrinin Songciang bölgesinden çıkarılan 13 bini aşkın domuz leşiyle bağlantılı olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.
Şanghay Valiliği, domuz leşlerinden alınan örneklerin test edildiğini ve H7N9 virüsüne rastlanmadığını belirterek domuz ve tavuk etlerinin tüketilmesinde sakınca olmadığını savunuyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün de aralarında bulunduğu birçok kuruluş ve uzman, halka domuz ile tavuk ve ördek gibi kümes hayvanlarına temas etmemeleri ve etlerini tüketmemeleri uyarısında bulunuyor.
Ülkede H7N9 virüsü vakalarının artabileceği ifade edilirken, hastalığa yeni yakalananların temasta bulunduğu kişilerde kuş gribi belirtilerine rastlanmadı.
Hastalığın, yüksek ateş ve şiddetli öksürük ile başladığı, sonra zatürreye çevirdiği belirtiliyor. Başkent Pekin'de ise sağlık merkezlerinde gerekli hazırlıkların yapıldığı ifade ediliyor.
Çin'de, 2003'te kuş gribinin bir diğer türü olan H5N1 virüsü nedeniyle 360'tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA