• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çınar: Mühendisliğe gerekli önem verilmiyor
08 Şubat 2011 Salı 15:48

Çınar: 'Mühendisliğe gerekli önem verilmiyor'

İnşaat Mühendisleri Odası Adana, Konya, Hatay, Gaziantep ve Mersin şubelerinin katılımıyla gerçekleşen İnşaat Mühendisliği Çalıştayı Adana'da yapıldı.
Adana Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan çalıştaya, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi de 20 kişilik yoğun bir kadroyla katıldı. Çalıştayın amacı mesleğe dair konuları müzakere ederek, sorunların tespitine ve bu sorunlara uygulanabilir reel çözümler bulmaktı.

Konya, Adana, Hatay, Gaziantep, Mersin şubeleri ile birlikte Ankara, İstanbul şube yöneticileri ve ülke genelinden birçok akademisyenin de katıldığı 2 gün süren İnşaat Mühendisliği Çalıştayı 4 oturumda gerçekleşti. Çalıştayda; ‘Mevzuattan Kaynaklanan Sorunlar, Mühendislikte Kalite ve Güvenilirlik, Siyasal, Ekonomik ve Toplumsal Gelişmelerin Meslek Alanına Yansımaları, Çalışma Yaşamına İlişkin Sorunlar’ gibi başlıklar altında müzakereler yapıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar; ‘Mühendislik mesleğine gereken önemin maalesef verilmediğini ve sektörde yer alan sorunların çözümü için uğraştıklarını’ ifade etti. Çınar konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bu kurultayda ülkemizde bulunan inşaat mühendisi meslektaşlarımızın sorunlarını ve sektörümüze ait sorunların giderilmesi için çözüm önerileri aranacaktır. Çalıştaya katılmadan önce Konya’da bir grup meslektaşımızla bizler bir ön çalışmada bulunduk, aynı şekilde çalıştaya katılan diğer illerimizdeki meslek odalarımızın kıymetli yöneticileri ve üyeleri de bizler gibi ön çalışmalarda bulundular. Öncelikle bu hizmete gönül veren ve bu çalışmalarda yer alanlara şükranlarımı sunuyorum. Çünkü mesleğimizdeki ve sektörümüzdeki sorunlar direk olarak bize ve meslektaşlarımıza yansımaktadır. Eğitimimizden, kanunlardaki sıkıntılara kadar bir çok pürüz, hem mesleğimizi icra ederken bizleri önüne ket vurmaktadır, hem de sorunlarla mücadele ederken performansımızın birçoğunu kaybetmemize sebep olmaktadır. Buda ülke ekonominsin menfaatlerine ters düşmektedir. Yeni mezun meslektaşlarımızın sorunlardan, kamuda çalışan meslektaşlarımıza, özel sektörde ücretli çalışanlardan, kendi şirketlerini yöneten tüm meslektaşlarımızın sorunlarını kendimize dert edinerek, çözüm önerileri aramamız ve sorunların üstesinden gelmemiz gerekmektedir. Meslek odalarının yöneticileri olarak bu görev öncelikle bizim sonra tüm meslektaşlarımızındır. Bu toplantılar vesilesiyle bu yaramızı da biran evvel sarmamız ivedilikle elzemdir.”

Konuşmaların ardından başlayan çalıştaya İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi de bir dosya ve farklı konuların müzakereleri ile katıldı. Konya Şubesinin çalıştayda tartışmaya açtığı konular ise ‘Kanun ve Yönetmelikler İle İlgili Hususlar’ ile ‘Sektöre İlişkin Sorunlar’ gibi 2 ana başlıkta birçok sorun ve çözüm önerileri ile katıldı. Çalıştaya Konya heyetinin sunduğu rapordaki konu başlıkları ise şu şekilde oldu; ‘3458 sayılı kanundaki sorunlar, 6235 sayılı kanundaki sorunlar, 4708 Sayılı Yapı Denetimi Kanununun Eksikler ve Aksamaları, Yapı Denetiminde Sigorta Uygulaması, Yapı Müteahhitliği Yasası, Kamu İhale Mevzuatı ve Uygulamaları, Mühendislik Özlük Hakları, İnşaat Mühendisliği Eğitimin Önemi, TOKİ Uygulamaları, Belediye Öncülüğündeki Kooperatifler ve Kamu’nun Yaptığı İmalatların Sektörde Oluşturduğu Sorunlar’.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA