• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çin işi telefon, i-Phoneun tahtını sallayacak
01 Eylül 2009 Salı 16:22

Çin işi telefon, i-Phone'un tahtını sallayacak

Çinli bir cep telefonu operatörünün ürettiği "O-Phone'' model telefonlar, bağımsız ve hızlı iletişim sistemiyle teknoloji devi Apple'ın korkulu rüyası oldu.

Çinli bir cep telefonu operatörünün ürettiği "O-Phone'' model telefonlar, bağımsız ve hızlı iletişim sistemiyle teknoloji devi Apple'ın korkulu rüyası oldu.

Çin'in en büyük cep telefonu operatörlerinden "China Unicom"un Apple'ın iPhone'u ile anlaştığını duyurmasının ardından, bu şirketin en büyük rakibi "China Mobile", kendi üretimi olan "O-Phone"ları Pekin'de büyük bir organizasyonla tanıttı.
CCTV'nin (Çin Merkez Televizyonu) haberine göre, China Mobile'ın LG, Lenovo, Dopod ve Dell ile ortaklaşa ürettiği ve 10'dan fazla modeli olan O-Phone, China Mobile tarafından bağımsız olarak geliştirilen "Open Mobile System" adlı işletim sistemini             kullanıyor.

  Dünyanın en büyük servis sağlayıcısı olan "China Mobile", kendi 3G teknolojisine uygun telefonunu ve kendi işletim sistemini üreterek, iPhone ile henüz başlamamış olan, ülkedeki 3G çekişmesini ateşledi.

  O-Phone'nun Çin'in "smart phone" alanındaki boşluğunu da doldurduğu, geliştirilen yeni işletim sisteminin mobil internet bağlantısında ülkedeki en hızlı sistem olduğu kaydedildi.

 Dünyada bir servis sağlayıcısının ilk kez işletim sistemi ürettiği belirtilen haberde, bu sayede firmanın Asya'da kazanç hızını artıracağı belirtildi.  Çin genelinde 2 bin 161 kişinin katılımıyla yapılan araştırmalara göre, katılımcıların yüzde 51'i, O-Phone'un muadillerine göre "en güçlü" internet sağlayıcısına sahip olduğunu düşünüyor.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA