• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cimbomu Eskileri yıktı
28 Eylül 2012 Cuma 23:21

Cimbom'u 'Eskiler'i yıktı

Son 3 maçını kazanan lider Galatasaray, Hector Cuper ile evinde bileği bükülmeyen Orduspor'ya 2-0 yenilerek ilk yenilgisini aldı.

Galatasaray, Avrupa'daki zorlu Braga sınavı öncesinde ligde Orduspor'a konuk oldu. Mor Beyazlılar, karşılaşmayı bir dönem sarı kırmızılı formayı giyen iki futbolcusu Hasan Kabze ve Stancu'nun golleriyle 2-0 kazandı.

Sarı Kırmızılılar seriyi sürdürmek, ev sahibi takım ise ligdeki namağlup durumunu korumak için sahaya çıktı.
Karşılaşma hareketli başladı. İki takım da ilk dakikalarda gol bulabilmek için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Bunun sonucunda golü bulan taraf ev sahibi Orduspor oldu. 9. dakikada sağ kanattan kazanılan taç atışı sonrası topla buluşan Umbides topla ceza sahasına girdi. Çizgi üzerinde topu içeriye ortaladı. Hasan Kabze penaltı noktası civarında savunmanın uzaklaştırmak istediği topu muhteşem bir şekilde röveşatayla kaleye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Galatasaray, 17. dakikada zorunlu değişikliğe gitti. Sakatlanan Hamit Altıntop'un yerine Aydın Yılmaz oyuna dahil oldu.


20. dakikada hava topu mücadelesinde Nizamettin, Felipe Melo'ya faul yaptı. Galatasaray, ceza sahası önünde kaleyi cepheden gören bölgeden serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Selçuk İnan'ın topu direkten dışarı çıktı.

Dakikalar geçtikçe beraberlik golü için ataklarını sıklaştıran Sarı Kırmızılılar'da 33. dakikada Amrabat'ın sağ kanattan yaptığı orta sonucunda topla buluşan Burak Yılmaz, sol ayağıyla istediği gibi vuramazken yavaş gelen topu kaleci Fornezzi, rahat bir şekilde kontrol etti.
Galatasaray'ın son dakikalardaki baskısı sonuç vermezken, ilk yarı Orduspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Kanatlardan etkili olmaya çalışan sarı kırmızılılar, bir türlü beraberlik golünü bulamadı.
Fatih Terim, 60. dakikadan sonra oyuna müdahale etti ve iki oyuncu değişikliği yaptı. 61. dakikade Nordin Amrabat oyundan çıkarken Emre Çolak, oyuna dahil oldu. 63'te ise Elmander yerini Umut Bulut'a bıraktı.

Beraberlik golü için rakip kalede gol arayan Cim Bom, savunmasında açıklar vermeye başladı. Bunun sonucunda 67'de Hasan Kabze'nin pasıyla hareketlenen Bogdan Stancu, güzel bir vuruşla topu ikinci kez Galatasaray ağlarıyla buluşturdu ve takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı.

Son dakikalardaki sakatlıklar ve oyuncu değişiklikleri sonucu temposu düşen karşılaşmada başka gol olmazken maçı Orduspor, 2-0 kazandı ve Galatasaray'a ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

Bu sonuç ile Sarı Kırmızılılar, 13 puanda kalırken Oduspor puanını 12'ye çıkardı.

SARI KIRMIZILI TARAFTARIN İLGİSİ
Karşılaşmanın biletleri tamamen tükenirken, sarı-kırmızılı taraftarlar da maça oldukça yoğun ilgi gösterdi. Galatasaray taraftarı, kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Stadyumda yer bulamayan bazı taraftarlar ise maçı evlerin çatılarında ve balkonlarından takip etti.

TERİM UMUT'U İLK 11'E ALMADI
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü kendi sahasında karşılaşacağı maç öncesinde Umut Bulut'u Orduspor karşısında ilk 11'e almadı.

Terim, ileri uçta Elmander ve Burak ikilisine şans verirken, Dany'in yerine de Cris ile maça başladı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Maç öncesi Ordu Emniyet Müdürlüğü'nce şehirde ve stat çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Stat çevresinde ve içerisinde 500'ü polis, 500'ü de özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam bin personel görev yaptı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA