• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cimbom kader maçına çıkıyor
07 Kasım 2012 Çarşamba 09:36

Cimbom kader maçına çıkıyor

Devler Ligi tarihinde bugüne kadar gruplarda ilk üç maç sonunda iki yenilgi alan ve bir üst tura çıkan 8 ekip var. Cimbom 9. olmak için bu akşam zorlu bir sınav verecek.
Galatasaray, Avrupa’da bu akşam kritik virajda ter dökecek. şampiyonlar ligi’nde deplasmanda Romanya ekibi Cluj ile karşılaşacak olan sarı kırmızılılar alacağı galibiyetle gruptan çıkma umutlarını arttıracak. Avrupa’daki son 5 maçında galibiyet elde edemeyen Cimbom, bugün daha önce 8 takımın gerçekleştirdiği mucizeyi başarabilmek için son şansını kullanacak.
Şampiyonlar Ligi tarihinde ise bugüne kadar grup mücadelelerinde ilk üç karşılaşma sonunda iki maç kaybeden ve bir üst tura çıkan 8 takım var.
Gruptan çıkma başarısı gösterdiler
Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev (1999-2000), İngiliz Newcastle United (2002-03), Alman Bayer Leverkusen (2002-03) ve Werder Bremen (2005-06), İtalyan Inter (2006-07), Fransız Olimpique Lyon (2007-08) ile Marsilya (2010-11)’un yanısıra Yunan ekibi Panathinaikos (2008-09) sezonlarında ilk üç maç sonunda iki yenilgi almalarına rağmen gruptan çıkmayı başardı.
Bu takımlar içinde Newcastle United, ilk üç maçta yenilmesine karşın son üç karşılaşmasında Juventus (1-0), Dinamo Kiev (2-1) ve Feyenoord’u (3-2) dize getirip 9 puanla bir üst tura adını yazdırdı.
Hepsi de bir üst turda elendiler
BU 8 takımın tamamı bir üst turda başarılı olamayarak Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Galatasaray bugün Cluj’u yenerek hem iddiasını devam ettirmek, hem de bu takımlarından ardından 9. mucizeyi gerçekleştirmek için telafisi olmayan bir 90 dakikaya çıkacak. Sarı kırmızılılar alacağı bir beraberlikle bile tüm umutlarını kaybedebilir. O yüzden bugün Fatih’in Aslanları için “Ya 3 puan, ya da 3 puan” parolasıyla sahaya ayak basacak.
Selçuk yıldızlar arasına girdi
Galatasaray’ın milli yıldızı Selçuk İnan, Şampiyonlar Ligi’nde 58 pasın, 41’inde isabet sağladı. 27 yaşındaki oyuncu istatistiklerde dev takımların yıldızları arasına ismini yazdırmayı başardı. Üç maçta toplam 221 pas denemesi yapan yıldız oyuncu, bunlardan 156’sını doğru değerlendirerek isabet oranında yüzde 71’de kaldı.
Beraberlik de bizim için kazanmak demek
Cluj Teknik Direktörü Sergio, “Önce beraberlik, sonra galibiyet arayacağız. Galatasaray iyi ve hızlı bir takım. Dikkatli olmalıyız” dedi.
Rumen ekibi Cluj’un teknik direktörü Paulo Sergio, Galatasaray’ın güçlü bir takım olduğunu söyledi. Paulo Sergio, “Hızlı ve dikine oynuyorlar. Fakat bizim de kendimize göre şansımız var” diye konuştu.
Futbolun topla oynanan bir oyun olduğuna dikkat çeken Portekizli hoca, “Bu maç bizim için bir hazırlık maçı değil, çok özel ve önemli bir mücadele olacak. Ben de kendimi bir kez daha test etme şansı yakalayacağım. Futbol top ile oynanan bir oyun. Ona sahip olduğunuz da nasıl oynayacağınızı ve hızlanacağınızı bilmelisiniz. Topla oynama yüzdesi değil, puan önemli. Buna göre oynayacağız. Bizim için beraberlik de kazanmak demek, önce beraberlik, sonra galibiyet arayacağız” dedi.
Rakamlarda var ama sahada yok
Cimbom, Devler Ligi’ndeki ilk 3 maç sonunda yüzleri güldüremese de istatistiklerde adından söz ettirdi.
Şampiyonlar Ligi’ndeki performansıyla taraftarının yüzünü güldüremeyen ve ilk üç maç sonunda hayal kırıklığı yaratan Galatasaray, istatistiklerde adından söz ettirmeyi başardı. Cimbom, toplam 49 şut denemesi gerçekleştirerek Şampiyonlar Ligi grup aşamasında rakip kaleyi en fazla yoklayan yedinci takım oldu. Sarı kırmızılılar, İstanbul’daki Cluj maçında 23 şut denemesinin ardından üç hafta sonunda toplam 49 şuta ulaştı. Ancak bu 49 şutun 15’i rakip kaleyi tuttu. Galatasaray, kaleyi tutmayan 34 şutla, üçüncü maçlar sonunda “Rakip kaleye en fazla isabetsiz şut gönderen takım” oldu.
Pirlo’yu Emre Çolak izliyor
“Rakip ceza sahasına en fazla top gönderen oyuncular” listesinde ilk 10’a Galatasaray’dan üç oyuncu birden girdi. Juventus’un yıldızı Pirlo’nun 12’si isabetli 20 ortayla ilk sırada yer aldığı bu kategoride Emre Çolak (14 orta), Zenit’den Hulk (6’sı isabetli 16 orta) ve Malaga’dan Joaquin’i (15 orta) takip ediyor. 13 ortaya ulaşan Amrabat ve 12 kez rakip ceza sahasını deneyen Riera da ilk 10 içinde. Sarı kırmızılılar 4 kez de direğe takılarak bu alanda da söz ettirdi.
Sinyor Terim nasılsınız
Galatasaray Romanya’da çiçeklerle karşılandı... Lodos nedeniyle 1 saat rötarlı olarak Romanya’ya ayak basan sarı kırmızılı kafileyi karşılayanlar arasında Galatasaray’a yakınlığıyla bilinen Staeau Bükreş’in eski başkanı ve menajer Becali de vardı. Romanya’da, Fatih Terim ile hasret gideren ünlü Rumen menajer Becali eski dostuna “Sinyor” diye seslendi. Tarafsız olduğunu söyledi.
6 maç daha var
Devler Ligi’nde bugün diğer 3 grupta 6 maç oynanacak. Program şöyle: E GRUBU: 21.45 Chelsea-S.Donetsk, Juventus-Nordsjaelland, F GRUBU:
21.45 B.Münih-Lille, Valencia-B.Borisov, G GRUBU: 21.45 Benfica- S.Moskova, Celtic-Barcelona.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA