• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çılgın Türklerin hedefi "Manş Denizi"
30 Haziran 2013 Pazar 15:28

Çılgın Türklerin hedefi "Manş Denizi"

Türkiye'nin farklı bölgelerinden bir araya gelerek yüzmede "Çılgın Türkler Manş" takımını kuran grup, Manş Denizi'ni yüzerek geçmeyi hedefliyor.

Farklı illerden bir araya gelerek "Çılgın Türkler Manş" takımını kuran grup, Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk takımı olmayı hedefliyor.

Everest'lerin dağcılardaki önemi gibi, yüzücüler için ayrı bir yere sahip olan Manş Denizi, her yıl çeşitli dallarda rekor kırmak isteyen bir çok takımı ağırlıyor.

İki ülke toprağı arasında kuş uçuşu 34 kilometre olan Manş Denizi'ni bugüne kadar 7 bin kişi yüzerek geçmeye çalışırken, bunlardan ancak bin 364'ü başarılı oldu.

Kuş uçuşu mesafesinin yanında gel gitlerle 60 kilometreden fazla mesafeye çıkabilen rotadaki yüzücülerin bu çabası, Channel Swimming Association (CSA) tarafından kayıt altına alınarak resmi hale getiriliyor.

CSA kayıtlarında Manş'ı şimdiye kadar 9 Türk yüzerek geçmeyi başarırken, Türkiye'den 2012 yılında 9. olan Kamil Resa Alsaran, yaş kategorisinde ise en yaşlı ilk Türk yüzücü olma özelliğini elinde bulunduruyor.

"Çılgın Türkler Manş"

Manş'ı birçok ülkeden takımın geçtiği bilgisine ulaşan Kamil Resa Alsaran, Türkiye'ye döndükten sonra değişik illerden 3'ü kadın 12 kişiyle takım kurdu.

Gruplarına  "Çılgın Türkler Manş " adını veren ekip üyeleri, çalımalarını mevsim ve bölge seçmeden aralıksız sürdürüyor. Ülkenin farklı noktalarında düzenlenen yarışmalara da katılarak kendilerini geliştiren Çılgın Türkler Manş takımı, bu amaçla Van'a geldi.

Van Gölü kıyısında çalışmalarını sürdüren  ekip,  Temmuz'un  son haftasında gerçekleştireceği Manş yüzme yarışmasını 13 saatte tamamlamaya çalışacak.

13 saat yüzerek Manş'ı geçti

Açıklama yapan takım kaptanı Alsaran, 52 yaşında olduğunu, 1993 yılından itibaren yüzdüğünü ve son 5 yılında sürekli yüzme yarışmalarına katıldığını söyledi.

Manş'ı, zorlu geçen 13 saat sonunda yüzerek geçtiğini belirten Alsaran şöyle konuştu:

"Benim yüzdüğüm gün Med Cezir çok yüksekti. O nedenle 64 kilometre yüzdüm ve 13 saat 19 dakika sürdü. Manş'ı geçen en yaşlı Türk oldum. Diğer geçen arkadaşların yaş ortalaması 30 ile 40 arasındaydı. Bundan sonraki hedefim Türkiye'de daha önce yapılmamış Manş'ta "gel git" yapmak. Yaklaşık 68 kilometre kuş uçuşu ve 24 saat sürecek. Gelecek seneye ona hazırlanıyorum. Kısmet olursa dünyada bunu yapan en yaşlı insan olacağım ve bu da dünya rekoru olarak kayıtlara geçecek."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA