• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cihazlara ilişkin inceleme başlattık
23 Eylül 2010 Perşembe 23:52

'Cihazlara ilişkin inceleme başlattık'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya Meram Hastanesi'nde kullanılan ortopedik cihazların yan sanayi ürünü olduğu yönündeki iddialara ilişkin olarak inceleme başlattıklarını bildirdi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya Meram Hastanesi'nde kullanılan ortopedik cihazların yan sanayi ürünü olduğu yönündeki iddialara ilişkin olarak inceleme başlattıklarını bildirdi.
 
Akdağ, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ilkokullar arası düzenlenen 'Kanserden Korunabiriz' konulu resim yarışmasında 2009-2010 yılında dereceye giren öğrencilerin eserlerinin yayınlandığı resim sergisinin açılışını yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Akdağ, kanser adının bile insanları ürküten bir hastalık olduğunu belirterek, açılan resim sergisiyle bu konuda farkındalığı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Kanserin günümüzde en çok ölüme neden olan hastalık olduğuna işaret eden Akdağ, Türkiye'de bu yıl 150
bin kanser vakası beklediklerini kaydetti.
 
Akdağ, önlem alınmazsa 20 yıl sonra kanser vakalarının iki kat artacağını söyledi. Akdağ, kanserle mücadele için doğru yaşam biçiminin önemine dikkat çekerek sigara ve alkolden uzak durulması gerektiğini ifade etti. Kansere en çok neden olan sigara ile ilgili getirilen yasağa değinen Akdağ, Danıştay'ın kahvehanelerde sigara içilmesine ilişkin olarak Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu eleştirdi. Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin hukukun ve bilimin ışığında karar vereceğine inandığını söyledi. Türkiye'de erkeklerde en çok görülen kanser türünün kolon ve bağırsak kanseri, kadınlarda ise meme ve rahim ağzı kanseri olduğunu belirten Akdağ, bunlarla ilgili taramaların ücretsiz yapıldığını ifade etti.
 
Daha sonra soruları yanıtlayan Bakan Akdağ, Konya Meram Hastanesi'nde ortaya çıkan ortopedik malzemelerin yan sanayi ürünü olduğu yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine, konuyu basından öğrendiğini ve inceleme başlattığını bildirdi. Balıklarda toksit miktarının fazla olduğu yönündeki spekülasyonların anımsatılması üzerine Bakan Akdağ, bu konuyu araştırdıklarını ve olumsuz bir sonuç çıkmadığını belirtti. Akdağ, "Gerekli araştırmalar yapıldı. Bakanlığın tespit ettiği bir risk yok" dedi.
Bir gazetecinin bazı etlerde bakteriye rastlandığı yönündeki haberleri anımsatması üzerine Akdağ, bunun söylendiği kadar yaygın olmadığını belirtti. Tarım Bakanlığı'nın konuyu yakından takip ettiğini kaydeden Akdağ, bakanlığın sıkı takibi sonucu böyle durumların ortaya çıkarıldığını söyledi.
Daha sonra dereceye giren çocuklara birlikte resim sergisini açan Akdağ, çocuklara hediye dağıttı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA