• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cihanbeyli’den Madaya’ya yardım tırı
20 Ocak 2016 Çarşamba 16:29

Cihanbeyli’den Madaya’ya yardım tırı

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Hizbullah milislerinin ablukası altındaki Madaya'ya İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Cihanbeyli Şubesince yardım severlerden temin edilen iki tır un yola çıktı.

Cihanbeyli Kent Meydanında düzenlenen törene Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale,Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 Madaya'da 40 bin kişinin açlık riskiyle karşı karşıya olduğunu anımsatan İHH Cihanbeyli Şube Başkanı Murat Çalı: “ Komşusu Açken Tok yatan diyen bir Peygamberin Ümmetiyiz.Bu duygularla İHH Cihanbeyli teşkilatı olarak başta Madaya’ya ve Türkmen Dağı olmak üzere un ve battaniye kampanyası başlattık.Cihanbeyli’nin hayırseverleri sayesinde bir haftadan daha kısa bir sürede 2 tır unumuzu tamamladık. Allah'ın izniyle bu yardımlar devam edecek. Nerede bir sıkıntı varsa İHH oradadır. Madaya için de yardımlarımız sürecek. Kardeşlerimizin yanında olacağız. Halkımıza şükranlarımızı sunuyorum." Dedi.

İçinde un bulunan iki tır,  yapılan duanın ardından Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine ve Madaya’ya ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA