• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cihanbeylide doğalgaz kararı anlatıldı
04 Mayıs 2013 Cumartesi 12:53

Cihanbeyli'de doğalgaz kararı anlatıldı

Konyanın Cihanbeyli ilçesinde, Bakanlar Kurulunun ilçelere doğal gaz götürülmesine ilişkin aldığı karar anlatıldı.
Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde, Bakanlar Kurulu’nun ilçelere doğal gaz götürülmesine ilişkin aldığı karar anlatıldı.
Cihanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Ali Önal ve AK Parti İlçe Başkanı Serdar Karaburun halkı bilgilendirdi.
Belediye başkanı Önal, Bakanlar Kurulu'nun, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğal gaz ulaştırması amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün görevlendirilmesine ilişkin kararının Resmi Gazete'de 28 Nisan tarihinde yayınlandığını hatırlattı.
Karara göre, nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari yüzde 60'ına tekabül eden elektrik abonesinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini ilgili il özel idaresince belirlenecek banka hesabına yatırması halinde bağlantı hatları için gereken yatırımların BOTAŞ tarafından gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Önal, “İstenen abone sayısı ilçemiz için 5-6 bin arasında. Bu sayıdaki abone EPDK tarafından belirlenen ve bugün için yaklaşık 350 TL olan bağlantı bedelinin il özel idaresi tarafından belirtilerek hesaba yatırılması gerekiyor. Bu bedel 6 ay içerisinde tamamlanıp hesaba yattıktan sonra BOTAŞ doğal gaz hatları için gerekli yatırımlara başlayacak” dedi.
İlçeye doğal gazın gelmesinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Önal, bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA