• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çığ altında kalan 2 işçi hala aranıyor
14 Ocak 2015 Çarşamba 10:30

Çığ altında kalan 2 işçi hala aranıyor

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki HES inşaatında cumartesi günü çığ altında kalan işçilerden Lokman Çelik ile Erhan Arslan'ı arama çalışmaları yeniden başladı.

Çığ alanında hidroelektrik santrali (HES) şantiyesiyle çığın düştüğü bölge arasındaki yolun bazı bölümleri, gece tipi ve küçük çaplı çığ düşmesi nedeniyle araç geçişine kapandı. Bunun üzerine arama kurtarma ekipleri bölgeye yürüyerek ulaştı. Yolun ulaşıma açılması için de çalışma yapılıyor.

Yetkililer, çığın düştüğü alanda çalışmaların oldukça zor şartlar altında yapıldığını, bunun nedeninin ise çığın ardından şantiyede hurda malzemelerin, araçların ve demir iş makinelerinin karda çalışmayı zorlaştırması olduğunu belirtti.

Çaykara Karaçam bölgesi Kavlatan mevkisindeki özel bir şirkete ait HES santrali tünel girişinde 10 Ocak Cumartesi günü 5 işçi çığ altında kalmış, işçilerden Nusret Er'in cesedine ulaşılmıştı. Çığ tehlikesi nedeniyle çalışmaların kontrollü yürütüldüğü bölgede ekipler, çığ altındaki işçilerden Muhammet Işıklı ve Özgür Özyürek'in cesetlerine önceki gün ulaşmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA