• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiftçinin hali tozpembe gösteriliyor
20 Mart 2010 Cumartesi 16:50

'Çiftçinin hali tozpembe gösteriliyor'

Çumra Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş, çiftçinin şehirlinin efendiliğinden çıkıp, şehirlinin kölesi durumuna geldiğini savunarak,...
    Çumra Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş, çiftçinin şehirlinin efendiliğinden çıkıp, şehirlinin kölesi durumuna geldiğini savunarak, ''Çiftçi traktörünü ve arabasını satarak borçlarını ödemeye çalışmaktadır'' dedi. 

     Akbaş, Sırçalı Mevkisi'nde bir tarlada düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılında Medaş'ın özelleştirilmesiyle çiftçilerin elektrik borçlarının aylık ödenmesinin planlandığını belirtti.

     Yapılan yazışmalara rağmen bunun gerçekleşmediğini ifade eden Akbaş, ''Başbakanımıza çiftçimizin durumu yetkili kurumlarca bildirilmediği için çiftçilerimizin durumu tozpembe gösterilmektedir. Başbakanımızın bu konulardan haberi yok. Bu durumu iletmek için Ankara'da milletvekillerimizle görüştük fakat sonuç alamadık'' dedi.

     Çiftçinin çok zor durumda olduğunu savunan Akbaş, şunları kaydetti:
     ''2002 yılındaki buğday, mazot, elektrik fiyatlarını geri versinler biz çiftçiler destekleme istemiyoruz. 2002 yılında1 litre mazot 1 lira 37 kuruş bugün ise 2 lira 97 kuruş. Mazot yüzde 40 artmış. Buğdayımız yüzde 20 artmış mazot yüzde 120 artmış, gübre yüzde 140 artmış durumda. Mazot fiyatı 6 kat artmış, elektrik ücreti 6 kat artmış ama bizim buğdayımız 1 kat artmış. Çiftçi, şehirlinin efendiliğinden çıkmış, şehirlinin kölesi durumuna gelmiştir. Çiftçi traktörünü ve arabasını satarak borçlarını ödemeye çalışmaktadır. Bankalardan aldıkları kredileri diğer bankalardan aldıkları kredilerle kapatmaya çalışmaktadırlar. Mahsul dönemlerinde, girdi dönemlerinde elektrik ücretlerinin, 6 veya 4 ayda bir ödenmesini istiyoruz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA