• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiftçilere40 bin lira verilecek
05 Şubat 2011 Cumartesi 11:56

Çiftçilere40 bin lira verilecek

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2004 yılından beri düzenlediği ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' bilgi ve proje yarışması il temsilcisi başvurularının başladığı bildirildi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2004 yılından beri düzenlediği ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' bilgi ve proje yarışması il temsilcisi başvurularının başladığı bildirildi.
 
Türkiye kapsamında 9 bölgenin katılacağı yarışmada, bölgelere ait illerde seçilecek kadın çiftçiler yarışarak bölge birincisini seçecek. Bölge birincisi ise final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.
Proje sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Ülkü Ermetin, yarışma kapsamında il temsilcisi seçimi için başvuruların başladığını söyledi.
18 yaşını doldurmuş kadın çiftçilerin yarışmaya bireysel olarak katılabileceklerini vurgulayan Ermetin, yarışmanın, kadın çiftçilere girişimcilik ruhu kazandırılmasında etkili olacağını ifade etti.
 
Yarışmaya katılmak isteyenlerin, köy, belde, veya ilçelerde ikamet eden kişilerden seçileceğini dile getiren Ermetin, şunları kaydetti:
''Katılımcıların en fazla lise mezunu olması, herhangi bir yüksek öğrenimde kaydı bulunmaması gerekiyor. Çiftçilikle uğraşan yarışmacıların kendisi, eşi ya da babasına ait ''Çiftçi Kayıt Sistemi'' (ÇKS) ya da ''Veteriner Bilgi Sistemi'' (TÜRK-VET) belgelerinin olması gerekiyor. Bölge yarışları 5 Nisan-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.'' 
    
PROJE BİRİNCİSİ 40 BİN LİRA ÖDÜL KAZANACAK
     
Ermetin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2004 yılından bu güne devam ettirdiği yarışmaya katılacak bayan çiftçilerin tarım, hayvancılık ve ev ekonomisi gibi konularda yarışacağını belirtti.
Final öncesi bölge yarışmasında birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin lira ödül verileceğini bildiren Ermetin, ''Erzurum'daki Türkiye finalinde birinci olan yarışmacıya 5 bin, ikinci olan yarışmacıya 4 bin, üçüncüye ise 3 bin lira ödül verilecek. Diğer yarışmacılara ise 500 lira ödül verilecek. Birinci gelen projeye de mali destek amaçlı 40 bin lira proje birinciliği ödülü verilecek'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA