• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiftçilere güzel haber; Proje getir hibeyi götür!
28 Haziran 2010 Pazartesi 15:29

Çiftçilere güzel haber; Proje getir hibeyi götür!

Tarım ve Kırsal Kalkınma Ajansı (TKDK) Konya Koordinatörlüğü, düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınma Ajansı (TKDK) Konya Koordinatörlüğü, düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. TKDK Konya Koordinatörü Ali Ergin, uygun görülen projeler için Türkiye katkısı ile beraber sağlanacak hibe tutarının yaklaşık olarak 1 milyar 165 milyon euro olduğunu söyledi. Ergin, projesi onaylanan yatırımcıların yüzde 50 ile yüzde 65 arasında hibe desteği alacağı bilgisini verdi.

TKDK Konya Koordinatörü Ali Ergin'in ev sahipliğinde Dedeman Konya Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Ak Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Ali Öztürk, ilçe kaymakamları, ilçe tarım müdürleri ile TKDK bürokratları katıldı. Tanıtım etkinliğinde konuşan TKDK Konya Koordinatörü Ali Ergin, kurumun amacı ve faaliyet alanları ile ilgili bilgi verdi. Konya'nın da dahil olduğu 20 ilde TKDK il koordinatörlükleri kurulduğunu söyleyen Ergin, 2011 yılında 22 ilde daha koordinatörlük kurulacağını bildirdi.

Kurum olarak AB Katılım müzakereleri çerçevesinde uygulanması planlanan IPARD (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni) programını yürüttüklerini dile getiren Ergin, "IPARD programı ile tarım sektörünün modernizasyonuna katkıda bulunmak, gıda işleme sektörüne yeni teknolojiler ve yenilikler sunmak, tarımsal ürünler için yeni pazar fırsatları meydana getirmek, AB ortak tarım politikası ile ilgili topluluk mevzuatını ilgili politikaların uygulanması için Türkiye'nin hazırlanmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor." dedi.

Bölgeler arasındaki dengesizlikleri gidermeyi ve kırsal kesimde yaşayan insanların gelirlerini artırmayı da hedeflediklerini vurgulayan Ergin, bu projenin milli gelir ve istihdamın artırılmasına da katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Et ve et ürünleri, meyve ve sebze, süt ve süt ürünleri, su ürünleri alanlarında hazırlanan projelere yüzde 50 ile yüzde 65 arasında değişen oranlarda hibe desteği sağlandığını dile getiren Ergin, "Proje kapsamında Türkiye için sağlanacak hibe tutarı yaklaşık olarak 1 milyar 165 milyon Avro'dur. Sağlanacak hibe desteğinin Konya yatırımcısına maksimum düzeyde ulaşması ve IPARD programının hedeflerine ulaşılması için ilçelerde de toplantılar düzenleyerek, etkili bir tanıtım yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, dünyada ilk on büyük ekonomi arasına girmeyi amaçlayan Türkiye'nin hedeflerine kısa zamanda ulaşabilmesi için AB'nin desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Türkiye'de kırsal kesimdeki eğitim düzeyinin AB'nin gerisinde olduğunu dile getiren Vali Doğan, "Kaynakların etkin ve verimli kullanılması açısından projeye dayalı hibe dağıtılması çok önemli bir adımdır. Bundan önce dönemlerde Türkiye'nin AB projelerinden yeteri kadar faydalanamadığı gündeme geldi. Bu proje sözde kalmamalı, proje hazırlarken çok dikkatli olunmalı. Konya AB fonlarından en çok payı alan iller arasında ön sıralarda yer aldı. Bu artarak devam etmeli." Diye konuştu.

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de gelişen sanayisinin yanı sıra ülke tarımının kalbi konumundaki Konya'da kırsal kalkınmanın büyük önem taşıdığını vurguladı. Program, davetlerin tanıtım görüntülerini izlemesiyle son buldu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA