• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiftçiler traktörleri almaktan çok bakıyor
23 Mart 2018 Cuma 12:37

Çiftçiler traktörleri almaktan çok bakıyor

Konya'da düzenlenen Tarım Fuarında sergilenen ve fiyatları 22 bin lira ile 1 milyon 350 bin lira arasında değişen traktörler ilgi çekerken, çiftçiler satın almaktan çok bakmakla yetiniyor.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Tarım ve Mekanizasyon Fuarında birbirinden farklı tarım ürünleri satışa sunuldu. Fuarda traktörlerin fiyatları ise 22 bin lira ile 1 milyon 350 bin lira arasında değişiyor. Fuarın en büyüğü olan 8'nci seri traktörlerde birbirinden farklı özellikler bulunuyor. Uydu kontrol sistemi, klima, sınırsız vites gibi özelliklerin bulunduğu traktörler lüks spor araba fiyatlarına satışa sunuluyor. Büyük traktörleri gören vatandaşlar ise neredeyse insan boyunu geçen tekerleklerin yanına geçerek fotoğraf çektirmekle yetiniyor.

Fiyatı duyan çiftçiden "Vay babam vay" tepkisi

Fuara gelen çiftçiler meraklı gözlerle büyük traktörleri inceleyip, yanında fotoğraf çektiriyor. Fuardaki en büyük traktörlerden birisini inceleyen vatandaş, gazetecilerin sorusu üzerine, "Traktör çok güzel de parası da çok güzel herhalde" diye konuşurken, gazetecilerin traktörün fiyatının 1 milyon 200 bin lira civarında olduğunu söylemesi üzerine, "Vay babam vay" şeklinde tepki gösterdi.

Fuarı ziyarete gelen başka bir çiftçi ise, "Normal traktörler 180- 200 bin lira arası. Ben dün aldım, 170 bin liraya. 110 beygir ortalama 200 civarı" dedi. Bazı çiftçiler ise fiyatlarını dahi sormadıklarını söyledi. Çiftçiler doların yükselmesinin traktör fiyatlarını etkilendiğini söyledi.

Traktörlerin fiyatlarına bakan başka bir çiftçi ise, "Fiyatlar pahalı çiftçi bitti. Para yok alamıyoruz" dedi. Çiftçiler fiyatların yüksek olduğunu ve genel olarak fuar alanını gezdiklerini ve alışveriş yapamadıklarını belirtti. Tarım Fuarı 24 Mart 2018 saat 17.00'de sona erecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA