• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiftçi, yağmur duasına çıktı
05 Aralık 2011 Pazartesi 14:49

Çiftçi, yağmur duasına çıktı

Tarlasında ektiği ürün yeşermeyen Polatlı çiftçisi yağmur duası yaptı, Mevlit okuttu ve aşure dağıttı.
Tarlasında ektiği ürün yeşermeyen Polatlı çiftçisi yağmur duası yaptı, Mevlit okuttu ve aşure dağıttı.
Polatlı Ziraat Odası Başkanlığı ile Muhtarlar Derneği'yle ortaklaşa düzenlediği yağmur duası öğle namazında merkez çarşı camiinde yapıldı. Cami çıkışında cemaate aşure dağıtıldı. Polatlı Çarşı Camiinde yağmur duası yaptıran İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, duaların kabulü için küslerin barışması, insanların birbirleriyle helalleşmesi ve çokça istiğfarda bulunulması gerektiğini söyledi. Muslu, daha sonra cami cemaatine yağmur duası yaptırdı.
 
Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, yaklaşık 2 aydır yağmurun yağmadığını, tarlaya ektikleri hububatın filizlenmesi için yağmura ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Köseoğlu, "Bu gün aşure günü olması sebebiyle bütün duaların kabul olacağı söyleniyor. onun için bugün yağmur duası okuttuk, aşure dağıttık." dedi.
 
Polatlı Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse ise, ''Allah, İnşallah Dualarımız kabul eder, yağmur yağar.'' dedi. Çiftçiler ise ektikleri ekinlerin filizlenmediğini belirterek inşallah dualarımız kabul olur ve en kısa zamanda yağmur yağar temennisinde bulundu.
Polatlı'da her yıl yaklaşık 1 milyon 600 bin dönüm alanda hububat ekiliyor....
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA