• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiftçi kadınlar şiddet konusunda bilinçlendirilecek
09 Kasım 2011 Çarşamba 13:03

Çiftçi kadınlar şiddet konusunda bilinçlendirilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçi kadınlar için hazırlamakta olduğu el kitabında, kadına şiddet ve töre cinayetlerine geniş yer verilecek, şiddet mağduru kadınların sahip
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçi kadınlar için hazırlamakta olduğu el kitabında, kadına şiddet ve töre cinayetlerine geniş yer verilecek, şiddet mağduru kadınların sahip oldukları haklar anlatılacak.
     ''Kadın Çiftçiler El Kitabı''nda, organik tarım, hayvancılık, el sanatları ve beslenme gibi tarımsal konularının yanı sıra, kadına karşı şiddet ve töre cinayetleri gibi sosyal konulara da yer veriliyor.
     Bakanlık, ilki 2008 yılında Ankara'da, sonuncusu ise geçtiğimiz günlerde Konya'da olmak üzere 9 ayrı şehirde ''Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı'' düzenledi. ''Kadın Çiftçiler El Kitabı'' bu çalıştaylar sonucunda elde edilen bilgiler ve öne çıkan görüşler ışığında hazırlanıyor.
    
     -Kadınlara kılavuz olacak-
    
     El kitabı, kısa ve öz bir biçimde, çiftçi kadınların kolayca anlayacağı bir dilde ve soru-cevap şeklinde yazılıyor. Çiftçi kadınlara pek çok konuda kılavuzluk etmeyi amaçlayan kitap, kadınların sorunlarına çözüm yolları göstererek yardımcı olmayı hedefliyor.
     Kitapta, aile kaynaklarının yönetimi, çocuk gelişimi ve eğitimi, beslenme konularına da yer veriliyor.
    
     -Hukuki ve ekonomik haklarını bilecekler-
    
     El kitabında, kadına karşı şiddet ve töre cinayetlerine geniş yer ayıran Bakanlık, şiddet mağduru kadınlara sahip oldukları hakları anlatıyor. Öte yandan çiftçi kadınların en önemli sorunları arasında yer alan aile işçiliği, tarımda istihdam olanakları, tarımsal üretim ve pazarlanması konularında yol gösterecek olan kitapta, sosyal güvenlikle ilgili birçok konuya da yanıt verilerek. Böylece çiftçi kadınların sosyal ve ekonomik hayata ilişkin farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.
    
     -Amaç çiftçi kadının ufkunu açmak-
    
     Kadın girişimcilerin örgütlenmesi ve kadın girişimciliğin teşvik edilerek kooperatifçilik özendirilerek kooperatif kurmak isteyen kadınlara verilen teşviklerin de sade bir dille anlatılacağı kılavuzda, 'kooperatif nasıl kurulur?' başlığı altında tüm bilinmeyenler anlatılacak.
     Rehber kitap ayrıca, kadın çiftçilere ucuz kredi kaynaklarına erişmede yol gösterici olacak. Kitapta, örnek uygulamalar anlatılarak, çiftçi kadınların ufku genişletilecek. Örneğin kır turizminin altı çizilerek, kadınlar bu konuda cesaretlendirilecek. Ayrıca kız çocukların eğitimine neden ağırlık verilmesi gerektiği de örneklerle yer alacak.
    
     -Kentli kadın kırsaldaki kadını fark edecek-
    
     Kentli kadınların kırsaldaki kadınların sorunlarına karşı ilgisinin artırılması hedeflenen el kitabı için Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de alınacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA