• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiftçi dört gözle bekliyor
13 Şubat 2012 Pazartesi 15:38

Çiftçi dört gözle bekliyor

Yağışlarla yüzü gülen Konya çiftçisi desteklerin ödeneceği günü bekliyor. Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, ödemelerin Şubat ayında yapılması gerektiğini söyledi
Yağışlarla yüzü gülen Konya çiftçisi desteklerin ödeneceği günü bekliyor. Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, ödemelerin Şubat ayında yapılması gerektiğini söyledi. Çöklü’ye göre; ödemeler yapılırsa çiftçi rahat bir nefes alacak…
Konya Ovasına düşen yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü. Toprağı yorgan gibi kaplayan kar, rekolte yükselişinin yanı sıra “kalite” anlamına da geliyor. 
 
Yağışlarla birlikte geleceğe umutla bakan Konya Çiftçisi bugünlerde hükümetten müjdeli bir haber bekliyor. Merkez Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, Şubat ayıyla birlikte mazot, gübre ve toprak analiz desteğinde ödeme takviminin geldiğini, ödemelerin yapılacağı gün ile ilgili açıklama yapılmasını dört gözle beklediklerini belirtti.
 
Hububat prim desteğinin de geciktirilmemesi gerektiğini ifade eden Çöklü, üreticilerin rahat bir nefes alabilmesi ve bu destekleri girdiye dönüştürebilmesi için ödemelerin bu ay içerisinde yapılmasını istedi. Faruk Çöklü "Bahar döneminde çiftçi araziye inerek tarlasına azotlu gübre atacak. Bunun için girdilerini temin yoluna gidecek. Üreticilerimizin mazot ve gübre temin ederken aracılara muhtaç olmaması için destek ödemelerinin geciktirilmemesi gerekiyor. Desteklerin gerçek mahiyetine ulaşması için bu şarttır" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA