• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiçek ve Erdoğandan Paskalya mesajı
31 Mart 2013 Pazar 16:22

Çiçek ve Erdoğan'dan Paskalya mesajı

TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan, Hristiyanların Paskalya Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Paskalya Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hristiyan vatandaşların birlikteliği ve kardeşliği pekiştiren Paskalya Bayramı'nı en içten duygularla kutladığını belirtti.
Tarih boyunca çok sayıda medeniyetin yaşadığı Anadolu coğrafyasında kültürlerin hoşgörü çatısı altında buluştuğunu, farklı inanç mensuplarının huzur ve barış içerisinde yaşayarak tarih sayfalarındaki yerini aldığını kaydeden Çiçek, mesajını şöyle sürdürdü:
''Barış, huzur ve insani değerlerin yaşatılması gibi duygular üzerinde daha çok yoğunlaştığımız bugünlerde, bütün toplumların barış, sevgi ve saygı odağında buluşmanın önemini anlamaları en büyük dileğimizdir.
Bu düşüncelerle, Paskalya Bayramı'nın Hristiyan alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum.''
Başbakan Erdoğan
Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Paskalya Yortusu dolayısıyla mesaj yayımladı.
Hristiyanlık bünyesindeki çeşitli kiliselerin ve grupların büyük bölümünün, en önemli yortularından biri Paskalya'yı kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Dini inançlara ve farklılıklara saygıyı esas alan köklü bir geleneğin mensubu olan bizler, emniyet, huzur ve barış içerisinde bir arada yaşama kültürümüzün, geçmişte olduğu gibi gelecekte de daim olacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşünceler eşliğinde, başta kendi vatandaşlarımız olmak üzere, Paskalya yortularını kutlamakta olan tüm Hristiyanlara en iyi dileklerimi sunuyor, esenlik ve huzur dolu günler diliyorum.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA