• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPnin Konya davasına ret!
16 Aralık 2011 Cuma 13:38

CHP'nin 'Konya' davasına ret!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ''parti tüzel kişiliğine saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.
CHP'nin, 12 Haziran genel seçimleri öncesinde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ''parti tüzel kişiliğine saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.
Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Başbakan Erdoğan'ın Avukatı Burhanettin Sevencan ile CHP'nin Avukatı Tamer Sağcan katıldı.
Avukat Sağcan, davanın kabulünü talep etti.
 
Erdoğan'ın avukatı Sevencan ise Erdoğan'ın mitingdeki konuşmasında, davacının kişilik haklarına saldırıda bulunmadığını, siyasi eleştiri yaptığını, bu nedenle davanın reddedilmesi gerektiğini söyledi.
 
Hakim Zerrin Berke, davanın reddine karar verdi.
 
CHP tarafından açılan davanın dilekçesinde, Erdoğan'ın, 3 Haziran 2011 tarihinde, Konya'da düzenlenen AK Parti mitinginde, ''CHP'ye ağır bir şekilde saldırı niteliği taşıyan hakaretlerde bulunduğu'' ileri sürülmüştü.    
Dilekçede, Erdoğan'ın, konuşmasında, ''CHP, Hakkari'de miting yapıyor. Bu mitingi BDP ile gizli sözleşmeler yaparak gerçekleştiriyor. 5 maddelik bir sözleşme yapıyorlar aralarında, 5 madde. Hadi çık açıkla, niye açıklayamıyorsun, neden? Bakınız, çok enteresan, CHP'nin Hakkari'de aldığı oy 157, karşısında 2 bin kişi filan var. Nereden geldi bu insanlar, nereden buldular bunları? BDP'yle anlaştılar, her birinin eline birer tane CHP bayrağı verdiler, yoksa BDP'li hayatında eline CHP bayrağı almaz. Aldı, ama bir tane Türk bayrağı tutuşturamadılar ellerine. Onda anlaştılar ama, onda anlaşamadılar'' şeklinde ifadeler kullandığı aktarılmıştı.    
Başbakan Erdoğan'ın, konuşmasında, ''CHP'nin imam hatip ve başörtüsü düşmanı olduğunu, Allah'ın ayetlerine sinir bozucu dediğini, CHP'nin genel başkanının dolayısıyla CHP'nin uluslararası bir çete projesi olduğunu'' söylediği de belirtilmişti....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA