• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPnin Halkbank iftirası boş çıktı
19 Şubat 2014 Çarşamba 09:54

CHP'nin Halkbank iftirası boş çıktı

CHP'nin Halkbank'ın arazi satışından zarar edildiği iddiası anında yalanlandı.

CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Halkbank'ın alacaklı olduğu İstanbul'daki Meksan arazisininsatışından zarar ettiği iddiasına şirket avukatından yanıt geldi. Avukat Aslı Yıldırım, "Bankanınzarara uğratıldığı, arazinin ucuza satıldığı iddiaları asılsızdır. Halkbank 3 milyon dolarını tahsil ettiği, 5.8 milyon dolarlık kredi alacağını şirketimize 15 milyon dolara temlik ederek bu işten kârlı çıkmıştır" dedi.

ARAZİYİ DEĞİL ALACAĞINI SATTI

Arazinin sahibi olan Meksan şirketinin iflas etmesinin ardından Halkbank, kredi alacağını tahsil edemediği için alacaklı konumuna geldi. Banka, alacağını 15 milyon dolar bedelle devrederek batık krediden kurtuldu. Meksan için iflas masası kuruldu. Pazarlık usulü satışa çıkarılan araziye Güven Enerji 120 milyon lira teklif verdi.

SAHTE BELGE İLE ŞERH 

Bu satışın hemen ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Meksan'ın 1991'de Kemal Derinkök'ten alacağına karşılık icra takibi başlattığı arazi için dava açtığı görüldü. Güven Enerji'nin arsayı satın almasından 40 gün sonra dava Derinkök lehine sonuçlandı. Güven Enerji'nin parasını ödediği arsanın tapusunda şerh çıkınca konu yargıya taşındı.

USULSÜZ BİR İŞLEM YOK

Arazinin satışında Halkbank'ın zarara uğratıldığı iddialarına yanıt veren avukat Aslı Yıldırım ve şirket yetkilileri Sabah gazetesine yaptığı değerlendirmede muvazaalı bir satışın söz konusu olmadığını bildirdi.

Yıldırım ve şirket yetkilileri şu tespiti yaptı:

"Arazinin pazarlık usulü satılması hem müflisin yani Meksan'ın talebi hem de ilgili mahkemenin kararıyla uygulandı. Bu arazi iddialarda yer aldığı şekilde Halkbank'a ait değil. Arazi üzerinde 100'den fazla Meksan alacaklısı hak iddiasında bulunuyor. Halkbank bu alacaklılardan sadece bir tanesi."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA