• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPden tutanak tepkisi
02 Mayıs 2013 Perşembe 09:13

CHP'den 'tutanak' tepkisi

CHP, AK Partili Aslan'ın, Kamer Genç'e yönelik küfürlerinin Meclis tutanaklarından çıkarılmasına tepki gösterdi.
CHP, AK Partili Aslan'ın, Kamer Genç'e yönelik küfürlerinin Meclis tutanaklarından çıkarılmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili Meclis Başkanı ile yapılan görüşme sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekli Muharrem İnce, "Küfür eden Tokat milletvekilidir ama azmettiricisi Başbakan'dır" dedi.

CHP'li Kamer Genç'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleriyle başlayan gerginlik siyaset gündemini meşgul etmeye devam ediyor.
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın, düzeltme yapmak için kürsüye çıkan Genç'e küfür etmesi tartışmaları daha da alevlendirdi.
Aslan'ın küfürlerini içeren genel kurul tutanaklarının Meclis'in internet sitesinden kaldırılması üzerine CHP'liler Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le bir görüşme gerçekleştirdi.
Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekli Muharrem İnce, Çiçek'e TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olaylarla ilgili tepkilerini ilettiklerini anlattı.
Önceki gün Türk parlamento tarihinde, hatta dünya parlamento tarihinde bir ilkin yaşandığını savunan İnce, dün yayınlanan tutanakların bugün kaldırılmasını da eleştirdi.
İnce şunları kaydetti:
"Sayın Başbakan, edep ve terbiye abidesi yardımcınızla birlikte, -bizi hep edepsizlikle, terbiyesizlikle suçlarsınız ya- siz şu tutanakları, Salı günü grup toplantısında basının huzurunda, yüksek sesle okuyabilir misiniz Çıkın okuyun. Başbakan okuyamazsa Bülent Arınç okusun. O okuyamaz, yüreği yeten bir AKP'li okusun.
Kim istiyorsa o okusun ama birisi çıksın okusun. Burada suçlu olan, bu küfürleri eden Tokat milletvekilidir. Tokatlıların vicdanına sesleniyorum ama azmettiricisi Başbakan'dır. Suça azmettiren Başbakan'ın kendisidir'' diye konuştu.
İnce, görüşmede yaşanan olayları tasvip etmediğini söyleyen Çiçek'in Aslan ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'a mektup yazdığını söyledi.
CHP'li Kamer Genç'in geçen hafta Bakan Fatma Şahin'e yönelik "Atatürk olmasa, bir tarikat mensubunun bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz" sözleri tepkilere neden olmuştu.
Sözlerini düzeltmek için önceki gün kürsüye çıkan Genç’in kullandığı ifadeler bir kez daha gerginliğe neden olmuş ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Genç'e Meclis tutanaklarına da geçen bazı küfürler sarf etmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA