• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPden şoke edecek seçim hilesi!
27 Mart 2014 Perşembe 01:03

CHP'den şoke edecek seçim hilesi!

CHP, AK Parti'nin Sarıyer'de seçime hile karıştıracağını iddia etmişti ancak bu iddia belgeleriyle yalanlandı. Aksine CHP'nin Sarıyer'de hile yapmaya çalıştığı ortaya çıktı.

AK Parti'nin Sarıyer'de seçime hile karıştırdığı iddiası Sarıyer AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir tarafından belgeleriyle yalanlandı. Öte yandan Özdemir asıl seçim hilesini Numarataj sistemi ile CHP'nin yaptığını iddia etti.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde seçim yarışı kıyasıya devam ederken diğer yandan seçime şaibe karıştırmak amaçlı iddialar tavan yapmış durumda.

TAŞIMA SEÇMEN YERLEŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz günlerde CHP'ye yakın bazı yerel gazeteler tarafından Darüşşafaka Mahallesi'ne Büyükşehir Belediyesi tarafından bir gecede tek tuşla 504 hayali daire kondurulduğu ve ilçeye 10 bin taşıma seçmen yerleştirilmeye çalışıldığı iddia edildi.

Öte yandan haberin sahibi gazeteler, var olduğunu iddia ettikleri hayali 504 daireyi ve on bin seçmeni bulamadıklarına da yer vermişlerdi. Gazete haberinde bulunamayan seçmenlerin sandığa gelmesi halinde tutuklanması da talep etmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sarıyer AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir iddialara belgeleriyle cevap verdi:

3 YILDA SADECE 200 KİŞİ ARTMIŞ

"Kadir Topbaş'ın adı kullanılarak ortaya atılan bu iddiaların sahibi kanallar cevap hakkımızı kullanmak istediğimizde bizi dikkate almadı. Sözde Kur'an kurslarına bile hayali seçmen taşımışız. Büyükşehir Belediyesi'nden ve Sarıyer Belediyesi'nden yazışmaları aldım. Gördük ki burası kentsel dönüşümde. İki yıl sonra yapılacak olan bin 600 tane konut, daha yapılmamış konut. Ruhsatı çıkmış ama ama daha yapılmamış. Buralarda henüz insan oturmuyor.

Sarıyer Belediye Başkanı buralarda sanki insan oturuyormuş gibi açıklama yapıyor. Darüşşafaka Mahallesi'nin seçmen listesini çıkarttım. 2011 seçimi ile 2014 yerel seçimi arasında yani 3 yılda bu mahallemiz sadece 200 kişi artmış.

Şükrü Genç'in dediği gibi binlerce diye bir şey yok. Bahsi geçen Ayazağa'daki Kur'an kursumuza gittim, oradaki seçim kurulundan listeyi aldım, sokak ve kat numaraları dahil oy kullanan sayısı 150 kişi değil 3 kişi. Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'ndan alınan belge ile 3 kişi tespit edilmiştir."

CHP'NİN DERDİ SEÇİME ŞAİBE DÜŞÜRMEK

Şükrü Genç'in amacı seçime şaibe karıştırmak. Çünkü AK Parti Sarıyer'de önde. Bunu bildiği için seçim sonrası Sarıyer'i kaybetmeleri halinde seçime şaibe gölgesi düşürme peşindeler."

CHP NUMARATAJ ÜZERİNDEN SEÇİM HİLESİ YAPIYOR İDDİASI

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir CHP'nin Numarataj sistemi ile hem yolsuzluk yaptığını hem de seçime hile karıştırdığını şu sözlerle dile getirdi:

"Numarataj sistemi Sarıyer Belediyesi'nin elinde. Şimdi siz bir mahalleden bir başka mahalleye ya da ilçeden ilçeye gittiniz, nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz, orada sistemden giriliyor, gideceğiniz daireye bakılıyor boşsa kira kontratınız da yanınızdaysa ikametiniz oraya kaydırılıyor.

Nüfus müdürünün gördüğü bu sistemin adı Numarataj'dır. Bu sistemin yetkisi Sarıyer Belediyesi'nin elinde, ilçe belediyelerdedir. Bu bir sokağa numara vermek, dairelere numara vermek dahil her yetki bunlara aittir. Bu konuda Sarıyer Belediyesi'nin yaptığı yüzlerce yolsuzluk vardır.

BELEDİYE'DEN HAYALİ BİNA NUMARASI

Örnek vermek gerekirse diyelim ki Kanaltürk Sokak 37 ile bitiyor, sonuna 38 numarasını ilave ediyorlar. Köşe başında bir caddeye bakanla ara sokağa bakan binaya iki numara birden veriyorlar. Bu şekilde yüzlerce kaçak bina yapıldı bunlara numara verildi. Bütün bunlar olmayan yerlere daire üretmek! Şimdi hayali seçmense bunun alasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'tir. Bunlar araştırılsın diye ilgili kurumlara da şikayette bulundum. "

MECLİS ÜYELERİ İFADE VERDİ

Sarıyer Belediyesi'nde yaşanan büyük borçlanma ve yolsuzluk iddiaları İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından incelemeye alındı.

CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Hayati Kaptanoğlu ile Hacı Mehmet Bayraktar, Denetim Komisyonu raporunda Sarıyer Belediyesi'nde tespit ettikleri yolsuzluklarla ilgili, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ifade verdiler.

Tespit edilen tüm yolsuzluklar emniyette ayrıntılı bir şekilde inceleniyor.

Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz aylarda CHP'li Hayati Kaptanoğlu başkanlığındaki Denetim Komisyonu, Sarıyer Belediyesi'nin hayali faturalarla yaklaşık 10 milyon TL zarara uğratıldığını tespit etmişti. Sarıyer Belediyesi'nde 5 yılda 230 trilyonluk borçlanmanın bu şekilde yapıldığı iddia ediliyor.

ŞÜKRÜ GENÇ HAKKINDA 15 MİLYON TL'LİK SUÇ DUYURUSU

Seçimlere günler kala, CHP'li Süleyman İnce, CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç ve belediye yetkilileri hakkında Ormanada plan tadilatı karşılığında Eczacıbaşı'ndan 15 milyon TL para aldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eczacıbaşı Grubu'nun Zekeriyaköy'deki Ormanada Projesi'ne yapılan plan tadilatı karşılığında belediyeye 15 milyon TL bağışta bulunacağının taahhüdünü verdiğini, ancak bunun resmi olarak belediyeye yatmadığını iddia eden CHP'nin önemli isimlerinden Süleyman İnce, bunun araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CHP'li İnce ifadesinde, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in meclis toplantısında CHP'lilere, "Eczacıbaşı plan tadilatı karşılığında belediyeye 15 milyon TL bağış yapacak" dediğini ancak bu paranın bağış olarak belediyenin kasasına yatmadığını söyledi. Bu paranın belediye yetkilileri tarafından alındığını düşündüğünü belirten İnce, belediye başkanı ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunarak konunun araştırılmasını istedi.

İşte Belgeler;

Kaynak: Star

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA