• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPden şok etkisi!
28 Haziran 2011 Salı 14:04

CHP'den şok etkisi!

Meclis'te yemin etmeme kararı alan CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Yeminleri engellenen arkadaşlara yemin etme yolu açılmadıkça biz CHP vekilleri de yemin etmeyeceğiz

 Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye edilmemeleri sonrasında CHP kararını verdi. Buna göre, CHP Meclis'e gidecek ama milletvekilleri yemin etmeyecek.

Karar sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'te açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle: "Partimiz 2002 yılında nasıl demokrasinin, millet iradesinin savunucusu olarak hakkında kesin yargı kararı olduğu için Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olmasını sağlayan düzenlemelere katkı sağladıysa, bugün de hakkında hiçbir mahkumiyet kararı olmayan arkadaşların Meclis'e girmesini istiyoruz.

CHP olarak biz ayrıcalık istemiyoruz. CHP olarak biz milletvekili seçilmiş hiçbir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık ve dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Af talebi söz konusu değil. Mahkum olmamış, seçilme engeli bulunmayan, YSK'dan vekil olabilir diye belge almış ve mazbatalarını almış bütün arkadaşlarımızın yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz. Bizim bu duruşumuz milli iradeye duyduğumuz saygının gereğidir.

Önüne geleni tutuklayan ancak tahliye etmemek içni 9 sayfa gerekçe gösteren yargı anlayışına hayır diyoruz. Hiçkimsenin adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesini istiyoruz. Demokrasi inancımız nedeniyle hiçbir AKP'liye başka bir aday bulamadınız mı diye sormadan Erdoğan'a başbakanlık yolunu açan parti olarak başbakana soruyoruz.

Hangi Erdoğan konuşuyor? Milli iradeye karşı çıkan Erdoğan mı, milli iradeye sahip çıkan Erdoğan mı? CHP her türlü haksızlığa karşı çıkmıştır. Başbakandan temel farkımız budur. Kararlarını hukukun evrensel ilkelerine göre değil de iktidar mensuplarının çıkarlarına göre karar veren yargıçların görev yaptığı ülkede demokrasiden söz edilemez. Antidemokratik uygulamaların parçası olmayacağız. Bu anlayış ilke ve demokrasi inancıyla yeminleri engellenen arkadaşlara yemin etme yolu açılmadıkça biz CHP vekilleri de yemin etmeyeceğiz. "

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA