• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPden MHPye yeşil ışık
07 Mayıs 2014 Çarşamba 16:15

CHP'den MHP'ye yeşil ışık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, cumhurbaşkanlığı adaylığı için, “Sayın Genel Başkanımız bu konuda değişik noktalarda görüşmelerini yapıyor.” dedi.
CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında çalışmalarını sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç basın toplantısı düzenledi.
Koç, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den cumhurbaşkanlığı için ortak aday çıkarma konusunda CHP, SP ve BBP'yi ziyaret edeceği yönündeki açıklamaları ve CHP'nin ortak aday konusuna yaklaşımının nasıl olacağı sorusuna,
"Daha önce sayın CHP Genel Başkanı Türkiye'de cumhurbaşkanı olması gereken kişinin nitelikleri ne olmalıdırı kamuoyu önünde ifade etti. Aslında medyada ve genelde tartışılması gereken şu aşamada bu nitelikler olmalıdır. Nedir bu nitelikler; kamplaştırıcı olmamalı birleştirici olmalı, hukuk devletinden yana olmalı, demokrasiden yana olmalı, ikiyüzlü olmamalı, her şeyden önce şaibeli olmamalı, tertemiz biri olmamalı, Türkiye'yi kucaklayabilmeli. Türkiye'nin bölünmüş manzarasının önüne geçmeli. Herkesin benim Cumhurbaşkanım diyebileceği bir kimliği taşıyabilmeli. Uzlaşmacı olmalı. Dağıtıcı kavgacı değil. Uluslararası saygınlığı olmalı. Şimdi bu profil üzerinden meydanın çalışması lazım. Şuanda değişik şeyler var. Herkes CHP'nin adayını bekliyor. Geç mi kaldınız? Niye geç kalalım. Zaten yasal süresi 29 Mayıs- 3 Haziran arasında adaylıklar ilan edilecek. Tabii ki bizim de istişarelerimiz oluyor. Sayın Genel Başkanımız bu konuda değişik noktalarda görüşmelerini yapıyor. Sayın Bahçeli'nin ifadelerini bizde medyada okuduk. Bu değerlendirmeler Sayın Kılıçdaroğlu tarafından da yapılacaktır. Önümüzde daha süreç var. Bu gelişmeler benim söylediğim profilde bir aday noktasında belinlenirse bu parti tarafından ifade edilir" şeklinde konuştu.
"GENEL BAŞKANIMIZ ÖRGÜT YAPIMIZDA, GRUP YAPIMIZDA BUNLARI DEĞERLENDİRİYOR"
CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın da cumhurbaşkanlığı konusunda önerisi olduğunu hatırlatarak, MHP'nin girişiminin mi bekleneceğini yoksa Baykal'ın önerisini de değerlendirilip değerlendirilemeyeceği sorusuna Koç, "Şuanda bu istişareler, görüşmeler her boyutta devam ediyor. Kendi parti grubumuzda, kadın kollarımızda, il başkanlığı toplantımızda sayın Genel Başkanımız örgüt yapımızda, grup yapımızda bunları değerlendiriyor. Daha önceki Genel Başkanımızda görüş ve düşüncelerini ifade etti. Bu çerçevede söylediğim profil boyutunda değerlendirmeler devam ediyor" diye konuştu.
Görüşme trafiğinde kimlerin yer aldığıyla ilgili soruya Koç, "Her boyut olabilir. STK'lar da var tabi Türkiye CHP'den ibaret değil. Birçok noktada söylediğim özelliklere STK ya da CHP dışındaki tüm yapılarında paylaşacağından eminim" dedi.
"CHP'NİN BU KRİTERLERE UYARAK BELİRLEDİĞİ BİR ADAY ACABA MHP TARAFINDAN UYGUN GÖRÜLÜR MÜ?"
Görüşme trafiğinin CHP MHP arasında alt kadrolarla olduğu iddialarına ilişkin soru üzerine Koç, "Alt kadro üst kadro derken partinin görevlendirdiği kişilerin arasında bu temaslar olabilir. Şuanda benim üstlendiğim bir misyon yok" ifadelerini kullandı.
Bu özelliklerle MHP bir aday CHP'nin kapısını çalarsa ortak adaylık için CHP'nin tavrının ne olacağı sorusuna Koç, "Siyaset varsayım üzerine olmaz. Siyaset geçekler üzerine konuşulur" dedi.
MHP'nin önereceği bir adaya CHP'nin destek verip vermeyeceği ve HDP'nin de bu konuda yapılan açıklamasının sorulması üzerine Koç, "Bu soruyu tersine çevirerek söyleyeyim. CHP'nin bu kriterlere uyarak belirlediği bir aday acaba MHP tarafından uygun görülür mü? Bu soru da karşı soru olabilir. Kesişen bir yol var" değerlendirmesinde bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA