• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPde Sarıgül düzenine rest
14 Şubat 2014 Cuma 08:52

CHP'de Sarıgül düzenine rest

CHP'de Mustafa Sarıgül'ün isteğiyle safdışı bırakılan Bakırköy Belediye Başkanı Erzen partiden istifa etti.

CHP'de liderliğe oynayan, adayların belirlenmesinde 'eşbaşkanlık' rolüne soyunan Mustafa Sarıgül'ün sebep olduğu isyan ateşi Kadıköy ve Bakırköy'e sıçradı. Sarıgül'ün 30 Mart seçimleri için adaylığını veto ettiği Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP'den istifa etti. Deniz Baykal'a yakınlığı ile tanınan Ateş Ünal Erzen, 29 Ocak 2005'teki kurultayda genel başkan adayı olan Mustafa Sarıgül tarafından yumruklanmıştı. Erzen'in DSP'ye geçeceği belirtiliyor.

MÜCADELEYE DEVAM

Sarıgül'ün adaylığına karşı çıktığı diğer bir isim olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise sert açıklamalarda bulundu ve başka bir partiden adaylık sinyali verdi. 'Kadıköylü olmayan, partiyle hiç bir ilişkisi bulunmayan birisi yataktan uyandırılıyor. Sizi aday yapalım diyorlar. Bu kadar onurumuzu, haysiyetimizi, partililiğimizi ayaklar altına almaya kimin hakkı var. Kadıköy'ün geleceğini kurtlar sofrasına yem etmeyeceğim Her şey bitmedi bu daha başlangıç. Mücadeleye devam edeceğiz' dedi.

Belediye bahçesinde kendisini karşılayan kalabalığına konuşan Öztürk, 'Demokrasinin kalesi olan bu kentin kaderi sipariş üzerine aranan Kadıköy'le bağı olmayan adaylara bırakılamaz' şeklinde konuştu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Öztürk, 'DSP'den aday olacak mısınız?' sorusuna, 'Bütün partilerden teklif geldi. Hepsine teşekkür ettim. Şu anda mücadeleme devam edeceğim' cevabını verdi.

MURATPAŞA'DA DA İSTİFA

Öte yandan bir istifa da Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP'de Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kadroların tasfiye edildiğini savunarak, 'Ne yazık ki CHP yeniden dizayn ediliyor, bu dizayn içinde bana yer olmadığını gördüm ve istifamı verdim' dedi. Evcilmen, yakında DSP'ye geçebileceğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA