• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPde Kurultay çanları
03 Kasım 2010 Çarşamba 01:44

CHP'de Kurultay çanları

CHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tüzük uyarısı üzerine açıklama yaptı.
CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının CHP Tüzüğü ile ilgili uyarısı üzerine yapılan değerlendirmeler sonunda, ''Bu süreçte kurultay düşünülmediği'' bildirildi.

CHP'nin yarın toplanacak Parti Meclisi toplantısı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından CHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının CHP Tüzüğü ile ilgili uyarısı üzerine yapılan değerlendirmeler sonunda bazı hususların kamuoyuna duyurulmasının uygun bulunduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Bu süreçte kurultay düşünülmemektedir.

2011 genel seçimlerinden sonra toplanacak Kurultayda CHP Tüzüğü, Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce kamuoyuna duyurduğu şekilde değiştirilecek ve beklentilere uygun olarak daha demokratik bir yapıya kavuşturulacaktır.

Sayın Genel Başkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının uyarısı doğrultusunda uygulanması ertelenen tüzük uyarınca Genel Başkan Yardımcıları ile Genel Sekreteri belirleyecek ve yarın 14.30'da toplanacak olan CHP Parti Meclisinin bilgisine sunacaktır.'


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA