• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPde İstifa Şoku
17 Şubat 2009 Salı 17:53

CHP'de İstifa Şoku

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karatay İlçe Belediye Başkan adayı İbrahim Dişçi ve 500 partili, CHP'den istifa ederek Demokratik Sol Parti'ye (DSP) katıldıklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karatay İlçe Belediye Başkan adayı İbrahim Dişçi ve 500 partili, CHP'den istifa ederek Demokratik Sol Parti'ye (DSP) katıldıklarını açıkladı.

CHP Karatay İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nde konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İbrahim Dişçi ve partililerin yanı sıra DSP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Çınar ve DSP Karatay Belediye Başkan Adayı Eşref Köse katıldı. Toplantıda konuşan DSP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Çınar, demokrasinin bir uzlaşma zemini olduğunu belirterek, "Bu seçim uzlaşmacı olanların kazanacağı bir seçimdir. Uzlaşmacı olmayanlar bu seçimi asla kazanamazlar. İbrahim arkadaşımız dürüst, seviyeli ve nitelikli bir arkadaşımızdır. Kendisiyle daha önce çalışamadığımız için gerçekten büyük üzüntü içindeyiz. Bu istifalar CHP Konya il yönetiminin ne kadar uzlaşmaz bir yapıya sahip olduğunun göstergesidir. Buradan İbrahim arkadaşımızın şimdiden Karatay yada Büyükşehir Belediye başkan yardımcılığını şimdiden kutluyorum" dedi.

CHP'den istifa edip DSP'ye geçen İbrahim Dişçi ise, adaylığının kesinleştiği son bir aydır seçim bölgesinde büyük bir hırsla çalıştıklarını ifade ederek, "Ancak bu çalışma sırasında gerek CHP'ye, gerekse Deniz Baykal'a halkımızın büyük tepkisini gözlemledik. Özellikle şu son birkaç gün içinde il yönetiminin sergilediği baskıcı ve ben bilirim ben yaparımcı tutum bizi buna sevk etti. Benimle birlikte İl Genel Meclis, Belediye Meclis ve son 1 ayda partiye üye yaptığımız yaklaşık 500 kişi CHP'den istifa
ediyoruz. Ayrıca istifa edenler olarak DSP adayı Vejdi Çınar'a destek vereceğiz ve seçim bürosu bundan sonra DSP seçim bürosu olarak kullanılacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İbrahim Dişçi, Vejdi Çınar, Eşref Köse ve partililer seçim bürosundaki CHP poster ve bayraklarını indirerek yerlerine DSP bayrakları astı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA