• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’de diktatör depremi
17 Şubat 2016 Çarşamba 08:41

CHP’de diktatör depremi

Bıçaksırtı her konuda Türkiye karşıtı duruş sergileyen, bu yanlışa karşı çıkanları ise diskalifiye eden Kılıçdaroğlu’na CHP’nin gelenekçi tabanı ilk kez “Artık yeter” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yeni CHP” diyerek partiyi hızla marjinal, mezhepçi ve HDP çizgisine kaydırması parti içinde tepkilere neden oluyor. CHP kurultayında Genel Başkan adayı olan daha sonra çekilmek durumunda kalan Muharrem İnce ve Mustafa Balbay’dan sonra eski Genel Başkan Baykal partinin güvenirlilik sorunu olduğunu, HDP çizgisine kaydığı eleştirisi yaptı. Tüm bunlar “CHP’de diktatöre isyan” olarak değerlendirildi.

GAYRİ MİLLİ TUTUM

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki gün katıldığı bir televizyon programında “marjinalleşme ve HDP çizgisine kayma” eleştirileri yapılan “yeni CHP” ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. CHP’nin Suriye sorunundaki gayri milli tutumuna eleştirilerde bulunan Baykal, Kılıçdaroğlu’nun aksine “ Türkiye obüs kullanımıyla savaşa girmiş değildir. Bu bir savaş ilanı değildir” dedi. Azez-Halep hattının açık tutulmasının önemine vurgu yapan Baykal, bu hattı açık tutmak için Türkiye’nin müdahale hakkı olduğunu söyledi. CHP’li bazı milletvekillerinin terörist olarak görmediği PYD için, “PYD de Türkiye’nin güneyindeki Suriye sınırında kantonları birleştirmeye yöneliyor. Bunun için de Kürt olmayan Arap köylerini göç etmeye mecbur ediyor, nüfus yapısını değiştiriyor. Orada kendi oyununu oynuyor” tespiti yaptı.  Baykal, “Öyle bir nokta ortaya çıktı ki bizim içimizde bazı arkadaşlar bu konuda çizgiyi HDP çizgisine taşıyan açılımlar içine girdi” tespiti yaptı. Rusya’nın Suriye’deki hava saldırıları konusunda ise “Rusya’nın bu davranışını reddediyorum” dedi.

NEDEN ADAY YOK?

Deniz Baykal, “Partinin duyarlılıkları sorgulanır hale gelmeye başladı. Partinin güvenilirliğiyle ilgili, kararlılığıyla ilgili kuşkular şekillenmeye başladı ve bu bizim tabanımızı da etkisi altına almaya başladı” dedi. Bir ay önce gerçekleşen CHP Kurultayı’nın hatırlatılması üzerine Baykal, “Kurultay var. Herkesin şikayeti var ama ortada hiçbir aday yok. Neden, işte soru bu. Bu iyi bir şey değil. Karamsarlık, umutsuzluk... Bunun aşılması lazım. Partide böyle bir arayışın çok ileri boyutta olduğuna eminim, hiç kuşku yok. Ama bunu kimseyi kırmadan dökmeden hayata geçirecek bir mekanizmaya dönüştürmek lazım” yorumunu yaptı.

İNANDIRICILIK SORUNU VAR

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partinin Kılıçdaroğlu’nun “inandırıcılık algısını” kaybettiğini belirterek, “Bir gün CHP gibi görünüyor, ertesi gün HDP gibi... Bir gün İşçi Partisi gibi görünüyor, ertesi gün AKP gibi... Bu dağınıklık inandırıcılığı zedeliyor” sözleriyle eleştirmişti.  CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “CHP’de, bir şahlanış ve silkeleniş süreci başlatmak gerekiyor” derken; Mersin milletvekili Fikri Sağlar ise, “Yüzde 25 oyda çakılıp kalmak, başarı değildir. CHP yönetilemiyor, restorasyon şart” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU, DEMİRTAŞ AĞZIYLA KONUŞTU

Deniz Baykal’ın ağır eleştirileri sonrasında dikkatler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün yapacağı grup toplantısına çevrilmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, Baykal’ın eleştirilerini bir kez daha doğrulayarak Esad’ın arkasında durmaya devam etti. Esad’ın rejim güçleri-Rusya ve İran’ın ortaklaşa düzenlediği saldırılarda yaşamlarını yitirenlerden Türkiye’yi sorumlu tutan Kılıçdaroğlu, partisine yapılan “marjinalleşme, mezhepçi bir çizgiye çekilme” eleştirilerini perdelemek için hükümete “vahabilik” suçlamasında bulundu. Kılıçdaroğlu, “sana ne Vahabilik’ten sana ne İhvan’dan” dedi.

Tüm yaşananlardan hükümeti ve ona oy veren seçmeni suçlayan Kılıçdaroğlu, “Sevgili vatandaşım neden uyanmıyorsun, neden silkinmiyorsun” dedi. Benzer bir açıklamayı da HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre ve Sur’daki operasyonların durdurulması için kullanmıştı.

Bu arada, CHP yönetimine ağır eleştiriler getiren Baykal dünkü Meclis grup toplantısına katılmadı.

BİR TEK TUZLUK DESTEKLEDİ

Deniz Baykal’ın eleştirilerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da sessiz kalırken, eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’dan tepki geldi. Twitter hesabından Baykal’ı eleştiren Günay, “Partisini tarihinde ilk kez barajın altında bırakan ve eleştiren rakiplerini sahte belgelerle ihraç eden kişi çıkmış ülkeye akıl öğretiyor” diye yazdı.

Gayri milli icraatları!

-  Türkiye ile Esad rejimi arasında yaşanan kriz sonrasında CHP safını Esad’dan yana koydu ve CHP heyeti Esad’a destek ziyaretinde bulundu.

- Kaset komplosuyla partinin başına gelen Kılıçdaroğlu, delege yapısını değiştirdi. Belli bir mezhepsel yapının etkili olmasıyla birlikte parti üst yönetiminde radikal değişiklikler yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ulusalcı, milliyetçi kesimi adeta biçti.

- Teröristlerle ilgili ikircikli açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, hendekçi teröristlerden “arkadaşlar” diye söz etti. Türkiye’nin terörle mücadelesine “katliam, kıyım” diyen sözde akademisyenler bildirisine sahip çıkıldı. CHP, bunu bir adım daha ileri taşıyarak Diyarbakır’a heyet gönderdi. Heyet, de “katliam” yapıldığı yönünde rapor hazırladı.

Meşhur ‘U’ dönüşleri

Kılıçdaroğlu, Baykal’a kaset kumpası sonrasında CHP genel başkanlığı seçimlerinde önce “aday değilim” dedi. Sonra “adayım” dedi.

SÜLEYMANŞAH OPERASYONU:

-Süleyman Şah Türbesi’nin yeri değiştirilmeden önce, türbe üzerinden Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına çekilmek istendiğini savundu.

-Türbe, başka bir yere taşındığında ise bu durumu “kaçış” olarak niteledi.

TEZKERE ÇARKI

-Kılıçdaroğlu,  daha önce de terör örgütü DAEŞ’e karşı yapılacak bir operasyonda Türkiye’nin yer almasına karşı çıkmayacaklarını söyledi.

-CHP lideri Memal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili çıkarılan Suriye tezkeresine ise karşı çıkarak, Kobani ile sınırlanacak bir tezkere istedi.

MİLLİ OL ÇAĞRISI

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, CHP yönetimine yönelik eleştirisine CHP eski milletvekilleri Şahin Mengü ve Savcı Sayan’dan destek geldi. 

CHP eski Milletvekili Şahin Mengü, “Deniz Bey geç de olsa konuştu ve önemli şeyler söyledi. Herkes bu ülkenin kurucusu CHP’nin milli bir duruş sergilemesini bekliyor” dedi. Mengü, “Deniz Bey söyledi. CHP inanç üzerine siyaset belirlememeli. AK Parti’ye ‘Sen Suriye konusunda yanlış yaptın’ diyebilirsin ama milli konunda o ülkenin başkenti gibi duracaksın. CHP’de bu duruş yok. Olmadığı gibi ülke içinde de yok. Güneydoğu’ya heyet gidip ‘Devlet katliam yaptı’ raporu veriyorlar. PYD’ye terör örgütü diyeceksin. Türkiye’nin milli duruşunun yanında duracaksın. Ama bunu yapmak yerine inanç üzerinden siyaset yapma eğilimi var CHP’de” diye konuştu.

PARALEL MEVZİ

CHP eski Milletvekili Savcı Sayan  ise “Deniz Bey, geç konuştu. CHP içindeki Esad, Hizbullah ve Paralel mevzilerini vurdu. Fırtınalar PYD’yi vururken yaptı bunu. Gerekliydi. Bundan sonra daha da konuşulacak. Kaset komplosuyla ele geçirilen o koltuklar bırakılacak. CHP düzgün yönetilecek. CHP bu ülkede devletin yanında durmalı. Dış konularda böyle olur. Ama şu anda başka devletleri koruyan politikalar var” ifadelerini kullandı. 

 
STAR

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA