• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPde Çerkez-Alevi kavgası
13 Mayıs 2010 Perşembe 14:35

CHP'de Çerkez-Alevi kavgası

Kemal Kılçdaroğlu tabanın desteğiyle gelmek istiyor ama Önder Sav istemiyor
CHP tabanında ibre ‘'Baykal olmazsa Kılıçdaroğlu'' formülüne dönüyor ancak Önder Sav ve Çerkez grubu Kılıçdaroğlu'na mesafeli...
 
Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin sloganları da hazır: ‘’KılıçDARoğlu, DAR etmeye geliyor’’…. Ancak Önder Sav Kılıçdaroğlu’na mesafeli….

Kurultay öncesi ibre Kılıçdaroğlu'ndan yana
CHP’de yaklaşık 10 gün sonra yapılacak kurultay için ibre Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na dönüyor. Baykal’ın tüm baskılara rağmen kesin olarak geri dönmeyeceğini açıklaması ve kurultayda da aday gösterilmesini istemediği taktirde, tek alternatifin Kılıçdaroğlu olacağı belirtildi. Ancak Genel Sekreter Önder Sav, Kılıçdaroğlu’na mesafeli bulunuyor.

Propoganda korkusu
CHP tabanının büyük bölümünde de, partiyi toparlayıp, referandum ve seçim sürecinde halktan destek alabilecek ismin, Kılıçdaroğlu olduğu konusunda görüş birliği oluştu. Baykal’ın istifa ettikten 10-12 gün sonra geri dönmesinin de sıkıntı yaratacağı ve bunun iktidar tarafından ‘’İstifası oyunmuş’’ biçimde bir propogandaya dönüştürülebileceği hesaplanıyor.

Önder SAv'ın tutumu belirleyici olacak
Ancak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda Genel merkezdeki bir grup ile, Genel Sekreter Önder Sav’ın tutumu da belirleyici olacak. Sav ve ekibinin Kılıçdaroğlu’na pek sıcak bakmadığı biliniyor. Delegeler üzerinde hakimiyeti bulunan Önder Sav, bu kurultayda ‘’Ağabey’’ formülünün gerçekleşmesi ve daha sonra yapılacak olağanüstü kongrede de, Baykal’ın ikna edilerek geri dönmesi taraftarı bulunuyor.

Slogan hazır

CHP örgütleri kurultaya kadar Deniz Baykal’ın kesin bir karar vereceğini hesaplıyor. Geri dönüşün sağlanamaması durumunda da Kılıçdaroğlu, hem popülaritesi hem de etkinliği dolayısıyla partiyi toparlayıcı bir isim olarak görülüyor.

Kılıçdaroğlu’na 280 delegesi bulunan İstanbul il örgütü ve Başkan Gürsel Tekin’in de destek vereceği belirtilirken, iktidara yönelik slogan da bulundu. ‘’KılıçDARoğlu DAR etmeye geliyor’’ biçimindeki slogan partililerde taraftar buldu.

Çerkez İsyanı
CHP sözcüsü Mustafa Özyürek’in ‘’Baykal’ın Genel Başkanlık için kafasındaki isim Kemal Kılıçdaroğlu’’ açıklaması partide dalgalanma yarattı. Baykal’ın hemen Özyürek’i arayarak ‘’Benim böyle bir beyanım olmadı. Derhal bu sözünüzü düzeltin’’ dediği öğrenildi. Özyürek de bunun üzerine hem sözlü hem de yazılı bir açıklama yaparak ‘’Ben Genel Başkan adaylarından birinin de Kılıçdaroğlu olabileceğini söylemek istedim’’ dedi.

Çerkezler istemiyor
Kılıçdaroğlu ismi parti tabanının bir bölümünde ve halk nezdinde destek görse de CHP’nin Genel Merkez yönetimi arasında Kılıçdaroğlu’na soğuk bakan isimler bulunuyor. Özellikle parti içinde ‘’Çerkesler Grubu’’ olarak anılan Genel Sekreter Önder Sav, ve Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu ve bu iki isme yakın partililer, Kılıçdaroğlu’nu benimsemiyorlar.

Bugüne kadar Baykal’ın desteği ile politika yapan birçok isim, Kılıçdaroğlu’nun partide hakim güç olmasını istemiyorlar. Özyürek ise Çerkes olmasına rağmen bu grupla ortak hareket etmiyor. Kılıçdaroğlu’nun partide Genel başkan olması durumunda yönetim kademelerinde birçok isim açısından, tasfiye süreci yaşanacağı belirtiliyor. (Gazeteport)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA