• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPde bomba iddia
13 Ağustos 2014 Çarşamba 10:53

CHP'de bomba iddia

Bomba iddia Başkent kulislerini hareketlendirdi. İddiaya göre İnce, gruptaki görevinden istifa edip başkanlık yarışı için kolları sıvayacak.

CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışının ilk turda kaybedilmesini “adayın yanlışlığına” bağlayan muhalifler, parti yönetimini olağanüstü kurultaya zorlamak için farklı kollardan harekete geçti.

CHP’deki ulusalcı isimlerden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve 5 milletvekili, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na “makamı bırakın ve kurultaya gitme erdemi gösterin”çağrısıyla bayrak açtı.

Cumhuriyet'in haberine göre parti yönetimini sert dille eleştiren Grup BaşkanvekiliMuharrem İnce ise yarın grup başkanvekilliğinden istifa edip muhalif hareketin başına geçmeye hazırlanıyor.

İnce’ye geçen hafta Yalova’da birlikte yemek yediği eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da destek verdiği belirtiliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım ise kurultay taleplerine “Kurultay istemek demokratik bir haktır. Delege sayımızın salt çoğunluğu olan 586 imzayı bulurlarsa elbette kurultay toplanır” diyerek, parti yönetiminin kendiliğinden kurultay çağrısı yapmayacağı mesajı verdi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA