• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHPde belediye başkanı il binasını bastı
17 Kasım 2015 Salı 09:49

CHP'de belediye başkanı il binasını bastı

CHP'nin Adana İl Başkanlığında skandal olaylar zinciri yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın beraberindeki kalabalık grupla il yönetim kurul toplantısını bastığını iddia etti

CHP Adana İl yönetimi olarak olağan toplantıyı gerçekleştirmek üzere parti binasında toplandıklarını belirten İl Başkanı Gökhan Yağ, “Toplantı gündemimiz elbetteki yoğundu. Gündem içerisinde Çukurova ilçemizin hafta sonu yapmış olduğu delege seçimlerine ilişkin itirazlar da gündeme alınacaktı. Ne yazık ki toplantımızı gerçekleştiremedik. CHP gibi demokrasiyi savunan, içselleştirmiş, ön seçim yapan, delegelerini sandıkla belirleyen bir parti açısından hiç hoş olmayan bir tablo ile karşılaştık. Adana’da bir belediye başkanımız (Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar) beraberinde 150-200 kadar belediye personeli ile birlikte il binamıza geldiler ve toplantı salonumuza girdiler” dedi.

“BİZ BUNU CHP’YE YAKIŞTIRAMIYORUZ”

Toplantının sabote edildiğini savunan İl Başkanı Yağ, “Partili olarak daha önce hayatımda görmediğim insanlar çeşitli suçlamalarla, hakaretlerle, dedikodularla il yönetimini itham altında bırakarak toplantı yapmamıza mani oldular. Biz birçok gündem maddesine ilişkin toplanmıştık. Tüzük gereği, kongreler yönetmeliği gereği, kongrelerden delege seçimlerine ilişkin itirazlar il yönetiminin görevi kapsamına giriyor. Bu itirazları da değerlendirecektik. Çukurova ilçesindeki delege seçimine ilişkin 8-10 tane itiraz vardı. Bunların içeriğini çok iyi bilmiyorum. İtirazlar neydi, tüzüğe uygun muydu, ilçeye yapılmış mıydı yapılmamış mıydı, fakat bunları konuşmadan bir yanlış bilgi ortalığa verilmiş. Bizim Çukurova ilçe örgütünü görevden alacağımıza ilişkin bir bilgi. Kesinlikle böyle bir gündemimiz ve düşüncemiz yoktu. Sayın belediye başkanı belediyeden maaş alan 150-200 kadar personeli ile birlikte il toplantı salonunu basıyor. Biz bunu CHP’ye yakıştıramıyoruz" diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU ‘HEMEN POLİSİ ARAYIN’ DEDİ”

Yağ, il örgütü olarak bu güne kadar kimsenin baskısına boyun eğmediklerini belirterek, “Bugünden sonra da boyun eğmeyeceğiz. Belediye başkanlarımız örgüte karışmasınlar. Örgütün işlerine, delege seçimlerine karışmasınlar, biz il yöneticilerinin, il örgütünün üzerine bir baskı oluşturmaya çalışmasınlar. Belediye başkanlarının kendi işlerine odaklanmaları gerekiyor. CHP açısından üzücü bir gün” ifadelerini kullandı.

Toplantı esnasında can güvenlikleri olmadığı için genel merkezi aradığını kaydeden Yağ, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Can güvenliğimiz yok efendim, toplantı halindeyiz, 200 kişi il binasını bastı’ dedim. Sayın Kılıçdaroğlu ‘Hemen polis çağırın, parti binasını boşaltın’ dedi. Bunun ötesinde herhangi bir görüşmem yok. Konuyla ilgili genel başkan yardımcılarımızın da bilgisi var” dedi.

KARALAR: “DELEGE SEÇİMLERİNİN İPTALİ İÇİN BİR ÇALIŞMA OLMUŞ”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise il yönetiminin itirazları değerlendirmek için toplandığını belirterek, “Oysa yasal olarak böyle bir hakkı yok. İl yönetimi elbette itirazları değerlendirebilir ama bunun süresi var. Seçimlerin bittiğinden bir gün sonra toplanması çok izah edilebilir bir şey değil. İtirazlar ilçeye gelir, ilçe itirazları değerlendirir, kabul eder veya reddeder. O zaman il yönetimine gelir. Ya da ilçe itirazı almaz, ondan sonra ile itiraz etme hakkı vardır. Elbette il yönetiminin de itirazları değerlendirme hakkı var ama onun süresi var. Bugün bizim aldığımız duyumlar delege seçimlerinin iptal edileceği konusunda ciddi çalışmalar olmuş. Ne derlerse desinler. Yazıktır, 4-5 bin insan oy vermiş, hiçbir gerekçe yokken seçimin iptali söz konusu. Umarım böyle bir şey olmaz” şeklinde konuştu.

Başkan Karalar, toplantıyı bastığı iddialarına ilişkin ise, “Ben toplantıya girmedim. Orada bir arkadaş ile işim vardı. Hiçbir şekilde söz konusu olamaz. Partiye ben hayatımı vermişim. Bizim tarzımız da bu değil. Sadece bir arkadaşımızla acil işimiz vardı. ‘2 saniye gelir misin’ dedik. Yaptığımız bu” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA