• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Şeb-i Arusa katılmıyor!
17 Aralık 2015 Perşembe 17:33

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Şeb-i Arus'a katılmıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenlerin siyasallaştırıldığı gerekçesiyle Şeb-i Arus programına katılmayarak Konya’dan ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da bir otelde Mevlana’nın erkek soyundan torunlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hz. Mevlana’nın Hakka yürüdüğü bir günde Konya’da bulunmanın onur verici olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, “Bugün 17 Aralık Şeb-i Arus, Hz. Mevlana’nın Hakka yürüdüğü tarih. Onu sadece bu toprakların insanları değil bütün dünya takdir ediyor. Böylesine değerli bir insanın bu topraklarda yetişmesi bizim gurur vesilemiz. Onun düşünceleri, felsefesi insanlığın felsefesidir. Bugün Hz. Mevlana’yı ziyaret ettik Fatihamızı okuduk. Burada ailesi ile birlikte oldum, yaşayan kuşaklarıyla kısa bir sohbetimiz oldu. Onlara teşekkür ettim. Hz. Mevlana’nın özelliği; insanlığı kucaklaması, alçak gönüllü olması, bilgiye önem vermesi, insana farklı gözle bakmaması, yüreğinde kin tutmaması, bütün kainatı sevmesidir, onu Mevlana yapan değerlere sahip olması ve onu dünyaya yansıtmasıdır. O nedenle Mevlana bizim topraklarımızın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden birisidir. Onun Hakka yürüdüğü bir günde burada olmak bizim için onur vesilesidir” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Şeb-i Arus olarak bilinen ve Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinliklerinin son gecesi programına katılmadan şehirden ayrıldı.
İHA Muhabirinin sorusu üzerine konuşan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun, törenlerin siyasallaştırıldığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı 10 bin kişilik spor ve kongre merkezinde yapılacak Şeb-i Arus gecesine katılmama kararı aldığını bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA