• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP İhsanoğlunu Almanyada tanıtacak
27 Haziran 2014 Cuma 09:39

CHP İhsanoğlu'nu Almanya'da tanıtacak

Almanya'ya ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı çatı adayı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu burada tanıtmaya çalışacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Avrupalı Türklere tanıtmak için geldiği Almanya’nın Köln şehrinde, WDR Funkhaus Europa Köln Radyosu'na konuk oldu. 

Program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, toplumun değişik kesimleriyle görüşüp, düşüncelerini aktaracaklarını, varsa sorularını yanıtlayacaklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, "Vatandaşlarımızdan şunu dikkate almalarını bekliyoruz. Biz bir siyasi partiye genel başkan değil, Türkiye’yi temsil edecek kişiyi seçeceğiz. Cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanı olacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının toplumun huzurunun teminatı olması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Türkiye’de yaptığımız gibi burada da tanıtmaya çalışacağız. Sayın İhsanoğlu kimdir, eserleri nedir, bu güne kadar ne yapmıştır, birikimi nedir, cumhurbaşkanı olduğu zaman ülkenin yönetiminde ne tür bir amaç güdüyor? Anayasaya, laik, demokratik sosyal hukuk devletine, cumhuriyetin ve halkın değerlerine bağlılığını anlatacağız. Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'de bunlar var. İslam Konferansı Örgütü'nde (İKÖ) Genel Sekreterlik yaptı. 57 İslam ülkesini yönetti. Kadın-erkek eşitliğini savundu, Batı ile Doğu'yu buluşturdu. İnsan haklarını geliştirmek için İKÖ içinde enstitüler kurdu. Sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygınlığı olan bir insan.

Böyle bir insan cumhurbaşkanı olursa seçilirse Türkiye’de huzuru yakalayacağız. Çatışma kültürünü kesinlikle reddedecektir. Çatışmadan değil toplumun huzurundan yanadır. Kullandığı dilde bunu görmek mümkün. Kibar, bilge, toplumun her kesimini kucaklayan bir kişi."

Kılıçdaroğlu, bugün Köln'de Antakya Rum Ortodoks, Ermeni-Surp Sahak Mesrop, Kadim Süryani Ortodoks kiliseleri ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Camisi'ni ziyaret edecek. Alman Alevi Birlikleri Federasyonu'nda (AABF) kanaat önderleriyle de buluşacak Kılıçdaroğlu, Swiss Otel'de Anadolu İnanç ve Kültür Buluşması'nda konuşma yapacak ve ardından ülkeden ayrılacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA