• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP AK Partili vekilden tazminat kazandı
17 Nisan 2014 Perşembe 15:08

CHP AK Partili vekilden tazminat kazandı

CHP, Şamil Tayyar'a açtığı 5 kuruşluk manevi tazminat davasını kazanmayı başardı.
CHP, AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar aleyhine açtığı 5 kuruşluk manevi tazminat davasını kazandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Şamil Tayyar'ın iftiracılığı ve değeri mahkeme kararıyla tescil edildi." dedi.
CHP'den yapılan açıklamada, "Tayyar'ın, 'CHP ve DHKP-C Esad'ın biri legal diğeri illegal iki örgütü haline geldi. Teröre bulaştığı iddiasıyla CHP hakkında kapatma davası açılmalıdır' açıklaması üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi'nin manevi kişiliğine hakaret edildiği, iftirada bulunulduğu gerekçesiyle Şamil Tayyar aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminat davası açıldı. CHP'nin açtığı dava Ankara 18.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde karara bağlandı ve 5 kuruşluk manevi tazminata hükmedildi.” denildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan mahkeme kararından sonra, "Partimize yönelik her iftira, karalama ve yalan beyanının hesabını yargı önünde soruyoruz. Partimizin saygınlığına, onuruna yönelik bu suçlama için de yargıya başvurmuş, ilgili kişi hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası açmıştık. Mahkeme kararını verdi. Şamil Tayyar aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminata hükmetti. Bu kararla Tayyar'ın iftiracılığı ve değeri mahkeme tarafından da tescillenmiş oldu." dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA