• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Chavez Kübada ameliyat oldu
12 Aralık 2012 Çarşamba 09:49

Chavez Küba'da ameliyat oldu

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in tekrarlayan kanser nedeniyle Küba'da dördüncü kez ameliyat olduğu bildirildi.
Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro, 6 saatten uzun süren ameliyatın başarıyla tamamlandığını açıkladı.
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındığını, Venezuelalı ve Kübalı doktorlar tarafından sürekli gözetim altında tutulduğunu belirten Maduro, Chavez'in çocuklarının, torunlarının ve siyasi ortaklarının da Havana'da olduğunu kaydetti.
Televizyondan Chavez'e seslenen Maduro, "Seni burada bekliyoruz. İyileşip aramıza dönmek zorundasın" dedi.   Maduro'nun sonsuza kadar Chavez'e sadık kalacaklarını vurgulamasının ardından,başkent Caracas'ta toplanan Chavez'in yandaşları devlet başkanı için dua etti.
Ameliyattan birkaç gün önce Chavez, daha önce de ameliyat geçirdiği pelvis bölgesinde yeniden kötü huylu tümörlere rastlandığını ve tekrar ameliyat olmak zorunda olduğunu açıklamıştı. Chavez, kendisine bir şey olursa Maduro'nun devlet başkanı olmasını vasiyet etmişti. 
İlk kez Haziran 2011'de kanser teşhisi konulan Chavez, 2011'de ameliyat olmuştu. Şubat ayında üçüncü kez ameliyat masasına yatan Chavez'in leğen kemiği bölgesinden yaklaşık 2 santimetre büyüklüğünde bir tümör çıkarılmıştı. Chavez, Küba'da gördüğü kemoterapi ve radyoterapinin ardından kanserden tamamen kurtulduğunu açıklamıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA