• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cezaevlerine yeni güvenlik sistemi
24 Eylül 2011 Cumartesi 09:45

Cezaevlerine yeni güvenlik sistemi

Adalet Bakanlığı uzun süredir gündemde olan bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, metropollerin güvenliğini tamamıyla polise bırakan jandarmanın, cezaevlerinin dış güvenliğinden de çekileceğini söyledi. Nakilleri ve sevkleri bakanlığa bağlı birimlere devredeceklerini belirten Ergin, ilgili taslağın Başbakanlık'a gönderildiğini kaydetti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerinin dış güvenliğinin de bakanlık personelince sağlanması için harekete geçtiklerini açıkladı. Ergin, "Beş yıl içerisinde 370 cezaevinin dış güvenliğini ve nakilleri ve her türlü sevkleri tamamen jandarmadan alıp Adalet Bakanlığı'na bağlı birimlere devretmeye düşünüyoruz. Taslak Başbakanlığa gönderildi. Bakanlar Kurulu'ndan geçince Parlamentoya gidecek. Sistem kademeli olarak değişecek" dedi.

5 YIL İÇİNDE KADEMELİ GEÇİŞ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gündemdeki sorulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Cezaevlerinin dış güvenliğinin jandarmadan alınıp bakanlığa geçeceğini kaydeden Ergin, şöyle konuştu: "Konuyla ilgili eğitim çalışmaları da yürüteceğiz. Belli bir periyotta devralacağız ve tamamen cezaevlerinin iç ve dış güvenliği aynı otorite tarafından koordine edilecek. Mümkün olan yerlerde hemen, daha zor olan yerlerde bir müddet zaman alacak. Ortalama 5 yıl içinde bu geçişi sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Bu hizmeti 17 bin civarında personel ile jandarma veriyor. Sivilin çalışma şartları daha farklı olduğu için biz 25-30 bin personel düşünüyoruz. Bu personelin eğitilerek sisteme katılması zaman alacağı için aşamalı olacak. Beş yıllık hedef içerisinde bu dönüşümü tamamlamayı kararlaştırdık. Bütün cezaevlerimiz bu şartları taşıyacak."   Yeni Şafak
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA