• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cezaevlerindeki açlık grevleri
31 Ekim 2012 Çarşamba 14:37

Cezaevlerindeki açlık grevleri

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şu anda 66 ayrı cezaevinde, 683 kişinin açlık grevi eyleminde olduğunu söyledi.
Ergin, Almanya Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, heyetle Adalet Bakanlığı'nda görüştü.
Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ergin, Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, 17 Ağustos'ta Şemdinli'de teröristlerle buluştuğu belirlenen 10 milletvekili hakkında hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na göndermesini değerlendirdi.
Fezlekeyi henüz görmediğini, ancak prosedür olarak fezlekenin Adalet Bakanlığı üzerinden başbakanlığa, oradan da parlamentoya gönderileceğini kaydeden Ergin, ''Diğer fezlekelerin gördüğü muamele bunlar için de uygulanacaktır'' diye konuştu.
Cezaevlerindeki açlık grevleri
Adalet bakanı Ergin, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili son durumun sorulması üzerine de ''Şu anda 66 ayrı cezaevinde 683 kişi olarak gözüküyor bizde'' dedi.
Cezaevindeki eylemlerin hiçbirinin cezaevi koşullarına ilişkin olmadığını söyleyen Ergin, şunları kaydetti:
''Eylemler, cezaevindeki kötü koşullardan ya da yanlış uygulamalardan kaynaklı değildir. Tamamen siyaset alanında tartışılması gereken konulara ilişkindir. Bunlar içerisinde Türkiye zaten kendi yol haritasını belirlemiştir. Hükümetimizin politikaları, temel politika belgelerinde bunların bir kısmının karşılığı söz konusudur. Buna dair çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak herkesin sorumluğunu yerine getirmesi gerekir. Sorumluluk noktasında olanların sorumsuz açıklamalarıyla bu süreci sabote etmemeleri, istismar etmemeleri önemli. Bu eylemlerin sonlandırılmasını beklediğimi ifade ediyorum.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA