• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cezaevini Bakan yıktı
04 Nisan 2015 Cumartesi 18:17

Cezaevini 'Bakan' yıktı

Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu, Bilim, Sanay ve Teknoloji Bakanı Işık'ın katıldığı törenle yerine 'eğitim kapmüsü' kurulmak üzere yıkıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunun yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ümit ve temennim daha az cezaevi ve daha çok eğitim yuvasıdır" dedi.

Işık, İzmit ilçesindeki Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunun yıkım töreninde, İzmit açısından önemli bir gün olduğunu söyledi.

Işık, 2003'te il başkanı olduğu dönemde cezaevini gezdiğini kaydederek, şunları dile getirdi:

"O ilk gezimdeki intibam bir an önce buranın boşaltılması yönündeydi. Ondan sonra sürekli daha modern, daha çağdaş cezaevini yapıp buranın bir an önce boşaltılması düşüncemizi o dönemin yetkililerine aktarmıştık. Cezaevine talebin artması, tahliye işlemini geciktirdi ve 2007 seçimlerinden önce de milletvekili adayı olarak buranın tahliye edilmesi ve yerine okul yapılması fikrini ortaya atan kişi de benim. Doğrusu o zamanki görüşlerimi aynen koruyorum. O zaman İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve Kız Meslek Lisesinin şehir içinden buraya alınması ve buranın eğitim kompleksi olarak İzmit halkına hizmet vermesini arzu etmiştim.

Şartlar ancak bugün cezaevinin yıkılmasını mümkün kıldı. Bugün inşallah cezaevine ilk balyozu vuracağız ve cezaevinin yıkımı gerçekleşecek. Hemen ardından da İzmit merkezdeki Kız Meslek Lisesi, İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi'nin buraya taşınması için bina yapımına başlayacağız."

Konuşmaların ardından Işık, iş makinesini kullanarak cezaevinin ilk yıkım işlemini gerçekleştirdi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA