• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çevre ve Orman Müdürlüğü nden yaban koyunlarının sayımı
17 Haziran 2010 Perşembe 15:36

Çevre ve Orman Müdürlüğü' nden yaban koyunlarının sayımı

Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında yaşayan yaban koyunlarının paramotor ile havadan sayımına başladı
     İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Özdemir, Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında gazetecilere yaptığı açıklamada, son olarak 2008 yılında sayımı yapılan yaban koyunlarının, havadan sayımlarını gerçekleştirerek envanter oluşturacaklarını söyledi.
     Kafesle çevrili 3 bin515 hektar alana sahip olan sahada, daha önce envanter çıkarmak için avcı yürüyüşü ve doğrudan sayım yöntemiyle yaban koyunlarının sayısını ortaya çıkardıklarını ifade eden Özdemir, ''Bugün ilk defa bir uygulama olacak. Yaban koyunlarını paramotor ile yukarıdan görüntü sistemiyle saymaya çalışacağız. Paramotor ile uçan arkadaşımız alanı havadan fotoğraflayacak. Uygulamanın başarılı olması durumunda Türkiye'deki diğer yaban hayatı koruma bölgelerinde bu uygulamayı yapacağız'' dedi.
     Bölgede 2008 yılında yapılan son sayımda 520 civarında yaban koyununun sayıldığını ifade söyleyen Özdemir, şunları kaydetti:
     ''Aradan geçen sürede gerçekleşen doğal ölümlerle birlikte sayı 423'e kadar geriledi. Yaban koyunları Mayıs-Haziran aylarında doğum yapıyor. Doğumlarla birlikte şu anda sahada 450-500 civarında yaban koyunu olduğunu tahmin ediyoruz. Havadan yapacağımız sayımla net rakama ulaşacağız.''
     Daha sonra yamaç paraşütü eğitmeni Ali Yıldırım paramotor ile havalanarak saha üzerinde çalışmalara başladı. Sayımların bugün ve yarın yapılacak çalışmaların ardından bitirilmesi hedefleniyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA