• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cep telefonlarına şok mesaj
28 Temmuz 2010 Çarşamba 23:35

Cep telefonlarına şok mesaj

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesinin ardından yaşanan olaylarla ilgili şok bir bilgi ortaya çıktı
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesinin ardından başlayan gerginlik Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı yoğun tedbirlerin de etkisiyle yerini sükunete bıraktı.

İlçede hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Bunun yanında çevre illerden gelen yaklaşık bin 200 kişilik takviye emniyet güçleri ana cadde ve sokaklarda devriyelerini sürdürüyor. Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde konuşlanan panzerler de olası olaylara karşı hazır bekletiliyor.

Öte yandan emniyet yetkilileri olayların provoke edildiğini ilçede bir çok gencin telefon ve mesajlarla sokağa çağırıldığını söyledi. Yine dün gece toplanan yaklaşık 200 kişinin içerisinde Osmaniye, Hatay merkez, Erzin ile çevre kentlerden gelenlerin de olduğu öğrenildi. Bu bilgiyi alan emniyet yetkilileri gece boyunca bu mahalleye giren herkesi aradı. Mahalleyi giriş çıkışları kontrol eden emniyet aldığı tedbirlerle kalabalığın bu bölgeye girmesini engelledi. Bu kişilerin doğu ve güney doğulu vatandaşların yaşadığı Yeşil Mahallesi Mezbaha mevkiini basacakları bilgisine ulaşıldı. Vatandaşların bu tür oyunlara gelmemesini isteyen yetkililer, halkı sağduyuya çağırdı.

Kent merkezinde tüm dükkanlara Türk bayrakları asılırken dünkü ve önceki günkü olaylarda işyerleri zarar gören esnaf da dükkanlarında tadilata başladı. Kırılan camlarını onarmaya çalışan Baysal Kebap Salonu sahibi Bayram Baysal, olayları anlamakta güçlük çektiğini belirterek, "Biz ekmeğimizin peşinde koşuyoruz. Dükkanımıza neden böyle zarar verdiler bilmiyorum. Polislerimizin şehit olması bizleri çok üzdü. Ama yapacak bir şey yok. Ben burada doğdum. Kardeşlerim burada dünyaya geldi. Biz Dörtyolluyuz neden böyle yaptılar anlayamadım. Daha önce hiçbir sorun yoktu. Birlik ve beraberlik içinde yaşıyorduk. İnanıyorum ki, bundan sonra da aynı şekilde yaşarız." diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA