• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cep telefonları ucuzluyor
05 Haziran 2009 Cuma 08:28

Cep telefonları ucuzluyor

TOBB'un 'Kriz Varsa Çare de Var' kampanyasına 'indirimsiz olmaz' dedi; indirimlerle destek verenler arttı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 'Kriz Varsa Çare de Var' kampanyasına indirimlerle destek verenler kervanına Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği de (MOBİSAD) katıldı. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), bünyesindeki firmaların indirime giderek kampanyaya katılacağını duyurmuştu. BMD'nin ardından MOBİSAD, kampanyayı mobil cihaz ve aksesuarlarda indirim uygulayarak destekleyeceğini bildirdi.

EKSTRA KAMPANYA İNDİRİMİ

MOBİSAD Başkanı Murat Dursun, kriz etkisiyle mobil cihaz ve aksesuar satışlarının ortalamada yüzde 40'a yakın düştüğünü söyledi. Dursun, bilinen cihaz ve aksesuar satış fiyatları üzerine Haziran ayı boyunca peşin satışlarda ilave yüzde 2 ila yüzde 5 oranında TOBB kampanyası indirimi, vadeli satışlarda ise 1 ila 3 aya kadar ilave taksit uygulanması kararı alındığını açıkladı.

'YERLİ ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ'

MOBİSAD Başkanı Murat Dursun, krizden yükselerek çıkmak için sektörde mobil telekomünikasyon terminallerinde yerli üretim de dahil olmak üzere her imkanı değerlendirerek bir yatırım harekatı başlatacaklarını söyledi. Hükümetten yerli üretimi teşvik edici imkanların sağlanmasını isteyen Dursun, mobil internet ve 3G hizmetlerine gem vuracak 'ön ödemeli hatlarda internet kullanımı' ile ilgili düzenlemenin gözden geçirilmesi için destek beklediklerini vurguladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA