• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cep faturalarındaki gizemli GPRS ücreti!
21 Haziran 2012 Perşembe 10:55

Cep faturalarındaki gizemli GPRS ücreti!

Mobil cihaz kullanıcılarına internet bağlantısı sunan bir mobil iletişim servisi GPRS ücretini cep faturalarında gören tüketici şaşkın.
Gelen şikayetlerde; “GPRS uyumlu mobil telefonlarımız yok. Böyle bir aboneliğimiz söz konusu değil. Gsm şirketleri faturalara gizemli GPRS ücreti yansıttı” dedi.
 
Sabit olarak ödedikleri cep faturalarının birden artması ile faturalarını incelemeye alan tüketiciler GPRS (General Packet Radio Service/Paket Anahtarlamalı Radyo Hizmetleri) ücretini görünce şok oldu. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre bu ücret GPRS uyumlu mobil telefon ayrımı yapılmaksızın her gsm şirketleri tarafından her aboneye yansıtılıyor.
 
FATURA ARTIŞ NEDENİ “GPRS”
“Faturalı hattımı çok fazla tarife takipçisi olmadığım için değiştirmeden kullanmaktaydım. Bir kaç ay önce de tarifemi değiştirdim. İlginçtir bundan sonra hep 35-40 TL civarı faturalarım geldi, doğal olarak pek önemsemedim muhtemelen paketi aşmışımdır diye. Ta ki geçen ay faturam 97 TL olana kadar. Fatura detayını incelediğimde 50 TL'nin üstünde bir GPRS kullanım bedeli vardı ve eski dönem faturalarına baktığımda da belli miktarlar yine GPRS kullanım bedeli olarak faturama işlenmişti. Şikayetimi bildirdim ve kullanmadığım bedellerin iadesini istedim, ilginçtir ki cevapta bu bedeli kullandığıma karar verilmiş, iade talebim reddedilmiş, istersem bundan sonra GPRS'i kapattırabileceğim not düşülmüş.Şimdi asıl anlatmak istediğim noktaya geleyim, bu firma açıkça müşterisine hizmet sunmadan kendisine borçlandırmaktadır. Bilinçli olmadığını düşünmek istiyorum. Çünkü bunun bilinçli hali hırsızlıktır. Ve tüm aboneler potansiyel mağdurdur.”
 
HER TELEFONA GELİYOR
 “2 faturama her ay istinasız 80 TL GPRS bedeli eklenmektedir. İlk olarak gelen faturada şirket tarafından verilen telefonun özelliğinde kaynaklandığını düşünmüştüm ancak diğer ay GPRS ile son derece ilgisiz, özelliksiz olan telefona da aynı bedeli yansıttığınız için bu tamamen sizin vericilerinizle ilgili olduğuna kani oldum. 2 faturama da yansıtılan bu bedelin, hiç kullanılmamış ve desteklenmemiş GPRS bedeli olarak gözüken paranın geri iadesini talep ediyorum. 3G internet çekmeyen, wifi ile bağlantı kesildiğinde GPRS'den alıyor diye bir açıklama kabul etmiyorum. Çünkü iletişimin devinde çalışıyorum, böyle bir şey mümkün değil. “
 
BİLGİLENDİRME YETERSİZ
Gsm operatörünün mart ayında yaptıkları kampanya ile 05 Nisan'a kadar cepten bedava internet kampanyasına katıldım.31 Mart-09 Nisan arası yurt dışında bulundum.Kampanya bitince uzatma da yapmadım. Döndükten sonra gelen faturamda 144 TL'lik yurt dışı gprs kullanımı olarak bir bedel yansımıştı.Çağrı merkezinden aldığım bilgilerden bu bedelin telefonumun özelliğinden kaynaklanıp kendini güncellemesinden olduğunu öğrendim. Yurt dışına çıkmadan telefonumun GPRS özelliğini kapattırmalıymışım. En son teknolojiyi kullanan firma olarak övünen bir kurumun bu şekilde bir bilgi vermemesi tüketici olarak bende bazı şüpheler uyandırmaktadır. Belki yurtdışındaki firmaya ödedikleri bedel çok cüzi fakat bizlerden aldıklariı tutar aşırı yüksek ? Ayrıca eğer isteseler yurt dışına çıktığımız anda bir sms gönderip kullanıcıyı uyarıp GPRS özelliğini kapattırmalarını sağlayabilirler. Hem de bir SMS ile. Şimdi operatörümü değiştireceğim.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA