• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cemaat tabanını peşkeş çektiler
29 Ocak 2014 Çarşamba 09:35

Cemaat tabanını peşkeş çektiler

Hizmet hareketinin siyasi parti gibi davranmasını eleştiren Başbakan Erdoğan 'Birtakım şantajlarla, çirkin görüntü ve ses kayıtlarıyla anılmaları asla kabullenilemez.' dedi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, İslam'ın hiç kimsenin tekelinde olmadığınını, hizmet etmenin hiçbir örgütün ipoteği altına giremeyeceğini belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Milletimiz gibi, milletimizin temsilcileri olan sivil teşekküller, 17 Aralık darbe girişimini çok iyi tespit etti, saldırının asıl niyeti ve asıl hedefini çok iyi keşfetti. Bir hareketin kendi ülkesine karşı bu kadar hasmane, bu kadar haince tavır sergilemesi karşısında vakıflarımız, derneklerimiz, sendikalarımız ciddi rahatsızlık duyuyorlar. İslam hiç kimsenin tekelinde değildir. Hizmet etmek, yardımlaşmak, paylaşmak, eğitim, bilim, talebe yetiştirmek gibi kavramlar, insani kavramlardır; hiç kimsenin, hiçbir örgütün ipoteği altına giremez. Hele hele hizmet teşekkülü iddiasındaki hareketlerin işi gücü bırakarak adeta bir siyasi parti gibi davranmaları, birtakım şantajlarla, çirkin görüntü ve ses kayıtlarıyla anılmaları asla kabullenilemez.

DÜŞMANLARIN MAŞASI OLDULAR

Bu malum örgütün mensuplarına, bu örgüt içinde yer alan kardeşlerime özellikle seslenmek istiyorum: Bu örgütün yönetimiyle mensupları arasında maalesef, çok büyük bir farklılık olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Örgütün tabanındaki mensupları samimi niyetler taşırken, böyle hareket ederken, son derece açıktır ki örgütün üst yönetimi farklı yollara sapmış, farklı hesapların, farklı gaye ve gayretlerin içine girmiştir. Hizmet aşkı ile yollara çıkan, hizmet aşkı ile kıtaları aşan nice samimi kardeşimize rağmen, bu örgüt maalesef gitmiş uluslararası çevrelerin, Türkiye düşmanlarının, büyük Türkiye hasımlarının maşası olmayı tercih etmiştir.

İRADENİZE İPOTEK KOYDURMAYIN

Binlerce insanın gayreti, cehdi, mücadelesi uluslararası karanlık çevrelere adeta peşkeş çekilmiştir. Bu örgütün mensubu arkadaşlarımızı bir anlık durmaya düşünmeye ve muhasebeye davet ediyorum. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in en çok hatırlattığı, en çok sorduğu sorulardan bir tanesi 'akletmez misiniz?' Hiçbir kardeşim, hiçbir vatandaşım, en başta kendi iradesine ipotek koydurmasın. Hiçbir kardeşim, siyasi parti olmadığı halde, siyaset yapan kapalı örgütlerin aldatmasına gelmesin, aldanmasın.

AKLA GELMEYEN TEZVİRATLAR

Şu anda Anadolu'da, Trakya'da dünyanın birçok yerinde şahsımın, yol arkadaşlarımın, partimizin ve hükümetimizin aleyhine akla hayale gelmedik tezviratlar yapılıyor. Biz bir siyasi partinin mensuplarıyız. Bizim her işimiz, her hareketimiz şeffaftır, milletin önündedir. Bizim söylediklerimiz, bizim yaptıklarımız ve politikalarımız milletin önündedir. Şurada iki ay kaldı. Milletin önüne çıkmayanların, kendisini muhasebeye çekemeyenlerin, şeffaf değil kapalı olanların teşkilatlarına benim hiçbir kardeşim kulak asmasın.

KİMİN KAZANACAĞI ÖNEMLİ DEĞİL

30 Mart'a kadar her oyunu sizlerle bozacağız. 30 Mart'ta kimin nerede başkan olacağı değil, hangi partinin kazanacağı önemli. Çünkü AK Parti'nin kazanacağı her belediye bir mesaj olacaktır. Bu sayede çözümün önünde engel kalmayacak. Kaybedenler lobisi, eski Türkiye'nin kaybedenleri milletten en son darbeyi alacaklardır. O zaman demokrasinin önünde engel kalmayacak.

İstanbul sizi çok iyi biliyor

Bir gazetenin dünkü manşetine dikkati çeken Erdoğan, 'Güya ben, anamuhalefetin İstanbul adayından çekinmeye başlamış onun için dosyayı açıklamışım. O gazetenin patronu İstanbul Hilton Otel'in yanındaki bahçeye, inşaat yapabileceği düşüncesindeydi. Ama Büyükşehir Belediyemiz izin vermiyor. Bu sefer gitti Şişli Belediyesi ile anlaşma yoluna. Hesap şu: Acaba İstanbul'u alabilir miyiz? İstanbul'u alamazsınız. İstanbul sizin ne olduğunuzu biliyor. 'Acaba alabilirsem, o zaman ben bu oteli büyütebilir miyim?' diyor. Büyütemeyeceksin. Niye? Onun üstünde bir de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var. O çevre katliamına müsaade etmez. Bazı devlet kurumlarına sızan şebekelerin, çetelerin, millet iradesini gasbetmesine, demokratik meşruiyeti sakatlamasına izin vermeyeceğiz' dedi.

Yaptıkları milli irade hırsızlığı

Erdoğan, hırsızlığın, yolsuzluğun her türlüsünün kötü olduğunu ancak en büyük hırsızlık ve yolsuzluğun, milli irade hırsızlığı olduğunu vurguladı. Milli iradeyi çalmaya kalkışan birinin, başkalarına yolsuzluk ithamında, iftirasında bulunamayacağına dikkati çeken Erdoğan, '17 Aralık'ta milli iradeyi gasbetmeye çalışanlar, yolsuzluğun izini süremezler. 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta milli iradenin çalınmasına göz yumanlar; bu hırsızlığa, bu soygunlara alkış tutanlar, bugün çıkıp da bize yolsuzluk çamuru atamazlar. Bize yolsuzluk iftirası atan, bu kaybedenler lobisine buradan bir kez daha söylüyorum: Eğer yolsuzluk yapan görmek istiyorsanız, lütfen gidin aynaya bakın. Şu anda bize yolsuzluk iftirası, rüşvet iftirası atanlar, büyük bir soygunu, milli irade hırsızlığını örtme telaşının içindeler. Dertleri şu: 'Bizi rahatsız etmeyecek bir iktidar gelsin. Buradan o beklediğiniz neticeyi alamayacaksınız' dedi.

TIR'lar yardım taşıyacak

Suriye'deki insanlık dışı katliam 100 yıl, hatta binlerce yıl unutulmayacaktır. İnanın Suriye hatırlandıkça, Suriye meselesi karşısında dik, insani ve ilkeli duruş sergileyen Türkiye'nin tavrı da hatırlanacaktır. Suriye meselesinin çözümü için uluslararası platformlarda uyarıcı rol oynadık. Bunu içeride hükümetimize karşı haksız, acımasız ve vicdan dışı, insaf dışı saldırı ve sabotajlara rağmen yaptık. Suriye'ye yönelik insani politikamızı kıyasıya eleştiren CHP'ye rağmen dik durduk. Birileri çıkıp alçakça, haince MİT'e karşı sabotaj düzenlese de mazlumlara, komşularımıza, kardeşlerimize yardıma devam edeceğiz' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA