• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cemaat parti kursa kimlerden oy alabilir?
02 Mart 2014 Pazar 12:45

Cemaat parti kursa kimlerden oy alabilir?

Cemaat mensupları bir parti etrafında birleşecek mi? Birleşme olur da bir parti kurulursa bu parti, kimlerden oy alabilir?

Star gazetesinden Ahmet Taşgetiren, "Cemaatin iktidarı mı?" başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında hem bir kaygısını dile getirdi hem de dostça bir uyarıda bulundu. Cemaatin partileşme ihtimalinin çok düşük olduğunun üzerinde duran Taşgetiren, partileşme olsa bile bu partinin işinin çok zor olduğunu açık açık belirtti. 

Taşgetiren, ayrıca insanların içindeki derin endişeyi de deşifre etti. 

İşte Taşgetiren'in bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm: 

"....

Ben, eğer Camia ile ilgili olarak yaşadığım son yanılgı türünden bir yanılgı içinde değilsem, yakın ufukta bir partileşme ihtimali görmüyorum.

Ayrıca partileşme olsa bile, şu andan sonra bu partinin ciddi bir toplumsal desteğe sahip olabileceğini de düşünmüyorum. Eğer Camia, CHP'den, MHP'den, BDP'den yoğun oy almayı beklemiyorsa... Peki Cemaat Ak Parti tabanından oy alacak olamaz mı?

İşte tam da burada çok önemli bir hususa dikkat çekmek istiyorum:

Şu anda neredeyse "Gülen Cemaati" dışında tüm cemaatler, yaşanan mücadelede Camia'nın değil, Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alıyor.

Hatta şunu söyleyebilirim:

- İnsanlar bu süreç iktidarı yıpratma sonucunu verirse, Türkiye'nin demokratik zemin adına on yıllarca geriye gideceğini düşünüyor, endişeleniyorlar.

CHP'li her formülün, "Tek Parti" damarını yeniden Türkiye gündemine taşıyabileceği endişesi yaşanıyor. Hatta o ortamın, onun inşasında rolü olan Camia için de, bir tür kendi kendini imha demek olduğu kanaatini seslendiriyorlar.

Şu anda Camia'nın bu toplum kesimleriyle iletişimi önemli ölçüde yaralandığı için, oralardaki duygu durumu okunamıyor olabilir. Ama gerçek bu.

Ben Camia adına en sağlıklı tavrın, şöyle bir an durup "Neredeyiz biz, nereye gidiyoruz?" sorusunu sormak olduğunu düşünüyorum. Hala dostça."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA