• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cem Yılmaz rakiplerine tur bindirdi
18 Temmuz 2011 Pazartesi 14:55

Cem Yılmaz rakiplerine tur bindirdi

Cem Yılmaz'ın TTNet reklamı rakiplerine fark attı. ...
17-30 Haziran 2011 tarihleri arasında Ad-Metre tarafından Marketing Türkiye için yapılan ürün ve hizmet reklamlarının etkinlik ölçümü araştırmasında başarılı sektörler şöyle sıralanmış; İletişim&komünikasyon, finans, otomotiv-ulaşım araçları ve yan sanayisiyle perakende, yakıt ve içecek.

Reklam Bilinirliği En Başarılı İlk 5 Reklam Kampanyası listesinde en çok hatırlananlarda Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell'in 3 kampanyası ardı ardına sıralanırken Cem Yılmaz'lı "Boruları birleştiren Taşkın" filmi, en yakın rakibinden beş kez daha fazla hatırlanmış.

Reklam Bilinirliği En Başarısız İlk 5 Reklam Kampanyası'na gelince. Listede 11880, Pepsi Cola, 11810, Avea ve TTNet yer alırken 11880'in neden ısrarla "Bilmiş 80" mesajıyla iletişimine devam ettiğini merak ediyorum.

Reklamın Marka Bilinirliğine Katkısında En Başarılı İlk 4 Reklam Kampanyası listesinde 2. ve 3. sıradan iki kez Panda yer alırken listenin ilk sırasında Fiat Punto, son sırada ise Molfix var. Bu üç markanın sektöründe de rekabet diz boyu, reklamların marka bilinirliğine katkısı rekabette çok işe yarayacaktır.

Reklamın Marka Bilinirliğine Katkısında En Başarısız İlk 11 Reklam Kampanyası listesinde 11880 bir kez daha yer alıyor. Liste epey kalabalık. Bu listenin başında yer alan markalar ise hepimizin çok iyi bildiği Avea, Turkcell ve Pepsi. Acaba telekomünikasyoncular sadece rekabette geri kalmamak için yaptıkları ama hangi markanın olduğunu bilmeden izlediğimiz reklam çılgınlığına ne zaman dur diyecekler?

Reklamın Satın Almaya Etkisinde En Başarılı İlk 5 Reklam Kampanyası listesi reklamın bilinirliği önemli değil, yapılan reklam satışa yansımış mı diyenler için. Bu listede Türk Telekom, Vodafone, Turkcell, Algida Cornetto ve Turkcell'in 4X4 kampanyası listenin başındalar. Reklama en çok ve sürekli yatırım yapan markaları listenin başında görmek sevindirici. Acaba tersi olsaydı markaların reklama inancı biter miydi?

Reklamın Satın Almaya Etkisinde En Başarısız İlk 6 Reklam Kampanyası denince. İşte, "zurnanın zırt dediği" yer burası olsa gerek. Sırasıyla en azdan en çoğa doğru; 11880, Migros, Pepsi, 11810, Avea, Algida Magnum listede yer alırken kanımca listedeki markaların, bu markalar hizmet veren üçüncü partilerin ve kampanyada dahli olan herkesin "şapkalarını önlerine koyup ne oluyor" demesi gerekiyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA