• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çelikten Gülere: Baştan sona ırkçılık
27 Ocak 2013 Pazar 09:38

Çelik'ten Güler'e: Baştan sona ırkçılık

Ertuğrul Günay'ın yerine Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilen Ömer Çelik, ilk kez konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın kabine değişikliği kararının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine gelen Ömer Çelik , ilk röportajında CHP'li Birgül Ayman Güler 'e ateş püskürdü.

BAŞTAN SONA IRKÇILIK

NTV canlı yayınına katılan Ömer Çelik, başta İmralı ile görüşmeler olmak üzere siyasetin sıcak gündemi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İMRALI İLE YENİ SÜREÇ

İmralı ile yürütülen görüşmeleri değerlendiren Çelik, Türkiye'nin sorunu kendine has bir iradeyle çözmeye çalıştığını dile getirdi.

BDP 'nin görüşmelerle ilgili yaptığı "Bu süreç ilerlesin AK Parti iktidarı kaybetmeyi göze alsın" açıklamasını hatırlatan Ömer Çelik, "Siyasiler konuşmalı ancak sağduyulu ve soğuk kanlı olmak gerekir. Hiçbir iktidarın atamadığı adımları bizim hükümetimiz atıyor. Takvim ve tarif koymak sürecin doğasına aykırı" diye konuştu.

CHP'Lİ GÜLER'İN SÖZLERİ

Çelik, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" sözler için ise ''Baştan sona ırkçılık'' değerlendirmesi yaptı.

TUTUKLU ASKERLER

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik , Başbakan Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz davaları nedeniyle tutuklu komutanları kastederek "Atayacak komutan bulamıyoruz" sözlerini ise şöyle değerlendirdi:

"Bugün tutukluluk sürelerinin bu kadar uzun olması dikkat kaymasına yol açıyor. Birisi suçluysa deliller gerçekleşsin ve cezası verilsin. Ama cezanın bile süresini aşacak şekilde tutukluluk süresinin olması çağdaş bir yargılamanın dışına çıkıyor. Mücadelenin meşruiyetine gölge düşürmeye çalışıyor. Uzun tutukluluklar sona ermelidir. Suçlu varsa sonuna kadar cezalandırılmasının arkasındayız. Fakat Türkiye insan malzemesini de hoyratça harcamamalıdır.''

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ

''Sanki mesele Türkiye ile Suriye 'nin ikili meselesi gibi algılanıyor'' diyen Çelik, bunun Türkiye-Suriye ikili meselesi olmadığını ifade etti.

Çelik sözlerine şöyle devam etti:

''Başbakanımız yaptığı her görüşmede Beyyar Esad 'a bir reform süreci başlatmasını söyledi. Türkiye uluslararası toplumla birlikte hareket etti. Suriye'de Batı ile Rusya-Çin ekseninde bir soğuk savaş devam ediyor. Suriye adeta katliamın devam etmesine oynayan güçlerin desteğiyle bu süreç devam ediyor. Bugünden yarına biter diyemiyoruz.''

SURİYE SINIRINA PATRIOT

Türkiye'nin NATO 'nun kurucu üyesi olduğunu hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, ''Türkiye tabii ki kendi güvenliği için bu tür tedbirleri alacaktır. Türkiye'nin güvenliği için aldığı bir önlemdir. Sıcak tehdit gündemimizde olduğu sürece bunun kalması gerekir. Ne zaman risk kalkarsa o zaman kalkar. Bu patriot sistemi Türkiye'nin asgari güvenliğe ile ilgilidir'' dedi.

ADANA-MERSİN'İ ALACAĞIZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, Adana TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen "10. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın AK Parti'nin en stratejik başkanlığı olduğunu belirtti.

Çelik, bugünlerin Türk siyasi tarihi açısından çok ilginç sözlere sahne olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bir insanı insanlığından utandıracak ırkçı ifadelerin, faşist ifadelerin siyaset yapan, ana muhalefet mensubu insanlar tarafından dillendirildiğini görüyoruz. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için, milli birlik ve kardeşliği için hükümetimizin başlattığı 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne karşı en açık iftiraların, bu ülkeye yapılabilecek en büyük zararlara yol açabilecek iftiraların ortaya koyulduğu, yalanların üretildiği bir dönemden geçiyoruz. 10 yıl boyunca şunu gördük. Devlet içindeki çetelerin yarattığı statükoya karşı nasıl mücadele etmişsek, bu milletten güç alarak, bugün önümüzde yeni imtihanlar var. Bugün sosyal alanda yaratılmak istenen ırkçı statükoya, sosyal ve siyasal alanda yaratılmak istenen yeni bölücü statükoya ya da milliyetçilik perdesi adı altında bu ülkenin milli birlik ve kardeşliğini tahrip etmeye çalışan bu statükoya yine biz muhalefet edeceğiz. Bu statükoyu yine biz mağlup edeceğiz."

Çelik ayrıca, toplantıya katılan teşkilatların bulunduğu illerin ilk seçimde AK Partili olması halinde toplantının doğru yapıldığı anlamına geleceğini belirterek, "Adana ve Mersin'in AK Partili olması olmazsa olmazdır. Adana ve Mersin'i alacağız" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA