• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çavuşoğlundan ABD askerlerinin YPG arması kullanmasına tepki
27 Mayıs 2016 Cuma 13:44

Çavuşoğlu'ndan ABD askerlerinin YPG arması kullanmasına tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD askerlerini terör örgütü YPG simgeli üniformayla gösteren fotoğraflara ilişkin, "Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez." dedi.

Çavuşoğlu, En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programının Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı çerçevesinde düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. 

Çavuşoğlu, konuya ilişkin soruya yanıtında, terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bir müttefikin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Telefonda sayın Obama, Sayın Kerry, Sayın Cumhurbaşkanımız bize YPG'nin, PYD'nin güvenilir olmadığını söyleyecek ve terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyecekler. Son Ankara'daki iki saldırının sorumlusu terör örgütünün armalarını takacaklar. Neymiş efendim, kendi güvenliğini sağlamak içinmiş. O zaman onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar, Afrika’ya gittikleri zaman da Boko Haram’ın armasını taksınlar. Biz bu terör örgütleriyle YPG'yi aynı görmüyoruz diyenlere cevabımız 'Bu çifte standarttır ve iki yüzlülüktür'." 

Terör örgütleri arasında ayrım yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Biz bütün terör örgütlerinin karşısındayız." dedi.

ABD askerlerinin, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG ile Suriye'de düzenlediği ortak operasyonda, üniformalarında YPG'ye ait armaların yer aldığı görülmüştü. ABD Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili ısrarlı sorular üzerine, "Özel operasyon kuvvetleri geçmişte de bazı ortaklarının simgeleri ve kimliklerini belirten işaretleri üzerlerinde taşımıştı." açıklamasında bulunmuştu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA