• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çavuşoğlu Fransız Parlementere verdiği dersten sonra ilk kez Konyada konuştu
15 Nisan 2019 Pazartesi 14:03

Çavuşoğlu Fransız Parlementere verdiği dersten sonra ilk kez Konya'da konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Uğur İbrahim Altay ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Uğur İbrahim Altay ile görüştü. Türkiye’nin en güzide şehirlerinden birisinde Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın herkese nasip olmayacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, Başkan Altay’ı Büyükşehirler arasında en yüksek oyu alarak seçilmesi nedeniyle tebrik etti. Başkan Altay da Bakan Çavuşoğlu’nun Antalya’daki NATO toplantısında Fransız parlamentere verdiği cevabın tüm Türkiye’nin olduğu gibi Konyalıların da duygularının ifadesi olduğunu dile getirerek, “Duygularımıza tercüman olduğunuz için Allah razı olsun” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

Konya’nın seçim döneminde milletvekilleriyle ve teşkilatlarla çok güzel bir uyum sağladığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, bundan sonraki çalışmalarında da Başkan Altay’ın yanında olacaklarını söyledi. Özellikle yurtdışı temasların ve kardeş şehir ilişkilerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Bu tür çabalara bizim de ihtiyacımız var. Dünyanın her yerinden Konya’ya turistler geliyor. Konya’nın manevi anlamda da önemini biliyorlar. Türkiye’nin en güzide şehirlerinden birisinde Büyükşehir Belediye Başkanı olmak herkese nasip olmaz. Büyükşehirler arasında da aldığınız neticeyle birinci oldunuz. Onun için de tebrik ederim” şeklinde konuştu.

“KONYA’YI TANITMAK ADINA ÖNEMLİ FAALİYETLER YÜRÜTÜYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası birliklerde çok önemli görevler yürüttüğünü hatırlatarak, “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nda (UCLG) Eş Başkanlık yapıyoruz. Dünya Tarihi Şehirler Birliği’nde başkan yardımcılığı görevini yürütüyoruz. Ayrıca İslam Şehirleri ve Başkentlerinde de yönetim kurulu üyesiyiz. 40’ın üzerinde şehirde kardeş şehrimiz var. Konya’yı ve misyonunu tanıtmak adına da önemli faaliyetler yürütüyoruz. Bu konuda en büyük destekçimiz de bakanlığınız. Her gittiğimiz ülkede bakanlığımızın, ülkemizin gücünü görüyoruz” dedi.

“VERDİĞİNİZ CEVAP İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Başkan Altay, Bakan Çavuşoğlu’nun Antalya’daki NATO toplantısında Fransız parlamentere verdiği cevabın tüm Türkiye’nin olduğu gibi Konyalıların da duygularının ifadesi olduğunu dile getirerek, “Bu konuda vatandaşlarımız size çok büyük teveccüh gösteriyor. Duygularımıza tercüman olduğunuz için Allah razı olsun. Konyalılar ve Türkiye adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu da bu söz üzerine, “Görevimizi yaptık. Milletimizin içinden gelen hissiyat ve seslere tercüman olduk” dedi.

Ziyarette; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da yer aldı.

cavus.jpg

cavus-2.jpg

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA