• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çatlının son telefonu Yazıcıoğluna
06 Temmuz 2009 Pazartesi 11:14

Çatlı'nın son telefonu Yazıcıoğlu'na

Yazıcıoğlu'nun hayatından kesitler bir kitapta toplandı. Çatlı'nın son telefonun Muhsin Yazıcıoğlu'na olduğu ortaya çıktı..

Susurluk'ta geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın ölümünden önce, son aradığı kişinin yine bir kazada ölen BBP lideri Muhsin yazıcıoğlu olduğu ortaya çıktı.

Yazıcıoğlu'nun hayatından kesitler 'Alperen' adlı kitapta toplandı. Abdulkadir Selvi ile Erhan Seven'in kaleme aldığı kitapta, Yazıcıoğlu'nun 1980 öncesindeki ülkü ocaklarında başkanlığı yaptığı dönemde yardımcısı olan Çatlı ile ilişkileri de kısmen anlatılıyor. Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı, 'son telefon'u şöyle anlatıyor:

"Ağabeyim ve arkadaşları arabayla yola çıkıyorlar. İşin enteresan tarafı, ağabeyimin en son telefon açtığı kişi de Muhsin başkandır. Ağabeyim o gün, başkanı cep telefonundan arıyor, ancak irtibat sağlayamıyor. Hatta evi arayıp not bırakıyor. Ancak ağabeyim, Muhsin başkan ile irtibat kuramadan kazada vefat ediyor."

'Asala'ya karışma' mesajı

Kitapta, 12 Eylül sonrasında Mamak Askeri Cezaevi'nde yatan Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının, yurtdışındaki Çatlı'ya nasıl mesaj gönderdikleri de anlatılıyor. Gönderilen mesajlardan biri de Çatlı'ya, Asala Operasyonu'na 'karışmaması' yönündeymiş. Zeki Çatlı'nın anlattığı olay kitaba şu ifadelerle yansıyor:

"Muhsin başkan, 'Çatlı'nın Asala Operasyonu'ndan sonradan haberim oldu' dedi. 'Devletin işini devlet yapsın' derdi. Bizim şifreli bir haberleşme tekniğimiz vardı. Mamak'ta yargılanan arkadaşlarımızdan biri mahkemede ayağa kalkarak, gazetelere de başlık olacak şekilde, 'Devlet, kendi işini resmi görevlileri eliyle yapsın' mesajını vermişti. Cumhuriyet'in manşetinden biz Abdullah'a haber vermiş olduk. 'Biz böyle dolaylı haberleşirdik' diye anlattı Muhsin başkan. Ağabeyim görüş aldı, ama yine bildiğini yaptı."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA